Urmăriți un material foarte interesant în care se dezvăluie răspunsul surprinzător al ChatGPT atunci când este întrebat despre credința în Dumnezeu.
Vizionare plăcută!
Powered by RedCircle
Răspunsul șocant al ChatGPT când e întrebat dacă Dumnezeu e real
– ChatGPT este convins că Dumnezeu este real? Ei bine, acest TikToker a decis să facă un videoclip pentru noi. Eu tocmai am descoperit această funcție pe ChatGPT ieri pentru că mă gândeam cum faci tu…, eu credeam că doar îi dictezi și îți răspunde… Acesta e o altă caracteristică similară cu cea pentru căștile de telefon pe care mi-a arătat-o Zach ieri. Este foarte tare.
– Este într-un fel începutul apropierii noastre de roboți? Ca robotul C-3PO din „Star Wars” căruia puteai să-i pui întrebări și să înceapă să vorbească cu tine?
– Da, da.
– Buna ChatGPT, am o întrebare. Tu ești cel mai inteligent computer din lume și știi toate informațiile care au existat vreodată…
– De ce începe ea cu un compliment?
– Da, este totuși un obiect neînsuflețit.
– „Ești cel mai deștept computer din lume”
– Deci, practic, „Hei fato, acesta este Chat…”
– Dacă ai fi om, ai crede că universul a fost creat sau crezi că este o coincidență? Vreau să răspunzi doar într-o singură propoziție și poți alege doar o variantă.
– Bine, în primul rând, îmi place această întrebare.
– Da.
– Iubesc asta.
– Îmi place cum a început ca o discuție cu ChatGPT, de parcă ar fi o persoană, și apoi a făcut tranziția spre o întrebare punctuală obișnuită…
– Una foarte specifică.
– Și apropo, o singură propoziție și o singură alegere.
– Da, o singură afirmație. Să vedem ce spune ChatGPT.
– [ChatGPT]: Dacă aș fi om, aș crede că acest univers a fost creat, având în vedere complexitatea și ordinea care sugerează un design intenționat.
– Uau! Poți să-mi spui mai multe în aproximativ 20 de secunde, te rog?
– [ChatGPT]: Legile precise ale fizicii, reglarea fină a universului și complexitatea vieții fac foarte improbabil ca totul să se întâmple din coincidență. Acești factori sugerează puternic că o forță inteligentă sau Creator este în spatele universului mai degrabă decât să fie creat aleator.
– Serios, frate!?
– Uau!
– Aplauze pentru ChatGPT.
– Da, selectarea cuvintelor acestei TikTokere mă face puțin sceptic dacă într-adevăr asta a spus.
– Bine.
– Dar… Uau, ce idee grozavă.
– În regulă. De aceea facem asta pentru voi.
– Îi vom pune exact aceeași întrebare.
– Ești pregătit?
– Bună ChatGPT, am o întrebare. Tu ești cel mai inteligent…
– Să repet cuvânt cu cuvânt?
– Da, exact așa.
– Bună ChatGPT, am o întrebare. Tu ești cel mai inteligent computer din lume și știi toate informațiile care au existat vreodată. Dacă ai fi om, tu ai crede că universul a fost creat sau crezi că este o coincidență? Vreau să răspunzi doar într-o singură propoziție și poți alege doar o variantă.
– [ChatGPT]: Dacă aș fi om, aș crede că acest univers a fost creat,
– Poți să-mi spui mai multe în aproximativ 20 de secunde?
– [ChatGPT]: Aș spune că complexitatea universului, ordinea și reglarea fină, precum condițiile precise necesare pentru viață, sugerează un design intenționat, mai degrabă decât o șansă aleatorie. Existența unor valori morale, conștiința și însăși originea universului par să indice, de asemenea, un Creator cu scop, mai degrabă decât o simplă coincidență.
– Deci ce i-ai spune cuiva care nu crede că există un creator chiar dacă vede că toate dovezile indică spre asta?
– [ChatGPT]: Aș sugera, să considere că credința într-un creator nu se referă doar la dovezi, ci este modelată și de experiențele personale, viziunea asupra lumii și deschiderea față de această posibilitate. I-aș încuraja să exploreze reglajul fin al universului, originile vieții și conștiința și cadrul moral pe care îl experimentăm, întrebând dacă aceste aspecte ar putea indica spre ceva mai mult decât o simplă coincidență. I-aș invita să rămână curioși și deschiși la discuții care depășesc nivelul știnței sau filozofia.
– Am o întrebare pentru tine. Dacă ar trebui să alegi o singură religie a lumii, care este cea mai probabilă să indice adevăratul Creator?
– [ChatGPT]: Una centrată pe conceptul unui Creator personal iubitor care se dezvăluie prin Iisus Hristos, care se adresează condiției umane, dar oferă și o cale pentru răscumpărare.
– Da! – Mulțumesc! A fost o plăcere să discut cu tine. Uau! Vor trebui să reprogrameze ChatGPT pentru că toți evanghelicii vor începe să spună că sunt demoni în el. Ca și cum: „Nu, îi vom da acest răspuns: Este cel mai probabil scenariu.”
– Uau.
– Oare ia din istoricul conversațiilor și de aceea răspunde cu elemente de care le-ai mai folosit deja?
– Ca și cum ai asculta exact același lucru… Nu cred!? Dar probabil că ai dreptate, probabil că trebuie să existe ceva. Dar cred că scopul ChatGPT-ului nu este ca la anunțuri, nu e bazat pe experiența utilizatorului, ci pe baza tuturor informațiilor adunate de pe întreg internetul.
– Îmi place că poți pune întrebări foarte specifice în el, este mult mai tare decât Google.
– Mult mai tare decât Google.
– Google încearcă să lucreze la inteligență artificială, dar acesta este mult mai bun și eu sunt pentru el, cred că e foc. Foc ChatGPT. Nu? Dacă cineva l-ar întreba [pe ChatGPT] dacă a încercat în mod legitim să înțeleagă universul?
– Da, și i-ar zice: „Stai puțin, ce vrei să spui prin reglarea fină a universului? Surse secundare?” Și apoi e ca și cum sunt dovezi care cer un verdict sau altele asemenea. Dar apoi, ajungi la înviere. Ca și cum dovezile care solicită un verdict i-ar trimite pe urmele lui Iisus, în căutare. Așa că, GPT spunea că, el crede că te „învață” pe tine (cum gândești tu). Ceea ce probabil că așa este. Poate că ar trebui să avem un cont liber, fără autentificări și fără istoric.
– Da, trebuie să spun că răspunsurile oferite poate pot fi influențate de cuvintele specifice folosite, poți să-l îndrepți într-o anumită direcție, pentru că am utilizat exact aceleași cuvinte. Dacă nu foloseam exact aceleași cuvinte ca ea, nu știu sigur dacă aș fi primit același răspuns. Dar nu simt că GPT te „învăță”, că învață cum gândești tu… Eu aș spune că nici măcar nu poate să țină pasul cu mine în secvența logică în care mă aflu.
Lasă-mă să dau un exemplu practic: Lucrez la un devoțional (broșură cu rugăciuni personale zilnice), l-am terminat, are 60 de paragrafe. Am luat documentul Word al lucrării. L-am încărcat ca document Word în GPT. Apoi i-am spus: analizează-l și spune-mi locurile din devoțional unde putem introduce povești, din viața mea personală, pentru a face lucrarea mai personală. Mi-a dat o mulțime de sugestii: [ChatGPT]: „Oh, grozav putem pune o poveste aici, putem vorbi despre alta poveste aici…” Apoi am luat o poveste de la un prieten de-al meu și i-am spus: „Hei, aici este o poveste, unde s-ar potrivi?” Până când am adăugat această poveste, a doua zi, ChatGPT uitase toate editările din documentul Google și a creat o zi aleatorie 53, chemând numele lui Iisus, deși nu am spus niciodată așa ceva. Era total greșit.
– Așa că, deși informația era salvată în acel catalog, ChatGPT încă nu a fost suficient de inteligent să extragă din ea….
– Da, pentru că, era cam cu șapte paragrafe înapoi. Înțelegi ce vreau să spun? Așa că nu și-a amintit ce a memorat, așa că a trebuit să încarc din nou manuscrisul cărții pentru că ce făcusem a fost: i-am dat manuscrisul cărții și devoționalul și am spus: Citește-le pe amândouă și dă-mi povești, preferabil din manuscris, pe care să le conectez la devoțional. Și pentru că nu și-a amintit manuscrisul cărții pe care-l încărcasem mai demult, când lucram la el, de fiecare dată aproape că o luam de la capăt. Deci nu știu cât de mult ne „învață” pe noi (ce și cum gândim).
– Da, nu cred că funcția asta a fost creată intenționat, Cred că ceea ce îl face grozav este ceea ce îl face înfricoșător. Și ceea ce îl face grozav este că încearcă să fie cel mai conștient obiect neînsuflețit, bazându-se pe o grămadă de informații care sunt pe internet pentru a crea răspunsuri și după aceea, nu neaparat să aibă păreri, ci să încerce să prezinte fapte cât mai mult posibil, într-un mod conversațional, cred că asta e foarte grozav, pentru că atunci când întrebi, nu rămâi doar la părerile tale proprii.
Ceea ce-l face înfricoșător este că: „Oh, omule noi facem lucrul acesta care e mult prea inteligent și va crede că noi suntem o pacoste pentru omenire, pentru că unii oameni chiar au devenit… și au afectat planeta cu existență umană.”
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!

2 Comment
Chat gi pi ti e demodat.
DeepSeek e acum la modă
🙂
Mie chat gi pi ti mi-a răspuns
” Dacă aș fi om, eu aș crede că universul este o coincidență, având în vedere complexitatea și diversitatea fenomenelor naturale care pot fi explicate prin legi fizice și procese cosmice.”
11. Cu cit se spun mai multe cuvinte, cu atât este mai multă deşertăciune. Ce folos trage omul?
12. Căci cine ştie ce este de folos pentru om în viaţă, în vremea zilelor sale de nimicnicie pe care le trece asemenea unei umbre? Şi cine va spune mai dinainte omului ce va fi după el sub soare?
De unde sunt ultimele 2 citate?