Ascultați un cuvânt foarte bun al părintelui Iosia Trenham în care acesta vorbește despre părintele Arsenie Papacioc …și noțiunea de fată urâtă (!).
Merită văzut de toți.
Vizionare plăcută!
Powered by RedCircle
Fete urâte? – p. Arsenie Papacioc – p. Iosia Trenham
Bună tuturor, Dumnezeu să vă binecuvânteze! Mulțumesc mult pentru prezență.
Am o reflecție pe care am pregătit-o pentru voi astăzi intitulată „Fete urâte?” Această reflecție se bazează pe realitatea îngrozitoare a impactului Instagram, în special, și al rețelelor sociale, în general, asupra fetelor și femeilor tinere. Avem multe date despre acest subiect, s-au scris cărți despre impactul avut, în multe moduri, asupra tinerelor femei din realitatea ultimilor 10 până la 12 ani, în special, al rețelelor sociale și Instagram.
Am citit săptămâna aceasta date dintr-un articol de la Școala Chan de Sănătate Publică din Harvard, care clasifica și actualiza statistici cu privire la impactul Instagram asupra sănătății corporale și mintale și sufletești a tinerelor femei. De fapt, toată această fixație pe care o avem astăzi cu „prezentarea” pe rețelele de socializare, când atât de mulți tineri își încep primele relații prin intermediul aplicațiilor digitale, căutând parteneri prezentați pe platformele de rețele sociale, a avut un impact extraordinar și în cea mai mare parte acesta a fost îngrozitor de negativ.
Permiteți-mi să vă citesc doar câteva dintre domeniile majore care sunt foarte tulburătoare. Concentrarea pe nemulțumirea față de imaginea corporală, ceea ce uneori se numește „anxietate pe baza aspectului”, a crescut printre femei. Nivelul celor mai bune prezentări digitale pe care le fac femeile a ridicat standardul perfecțiunii, care a dus la auto-condamnare în viața atâtor de multe femei, la nemulțumire, a produs o creștere a tulburărilor alimentare, a depresiei și anxietății, la tendințe și gânduri de sinucidere, la auto-comparare, la o fixație intensă asupra comparației, la un concept interiorizat destul de pervers că idealul înseamnă să fii extrem de slabă, și a promovat o creștere radicală a operațiilor estetice, a modificării aspectului fizic personal prin intervenție chirurgicală.
Aceasta nu este o noutate pentru nimeni care se uită și se gândește la aceste chestiuni de ceva timp, dar lucrul acesta nu se îmbunătățește, ci de fapt continuă să se înrăutățească, ceea ce este foarte îngrijorător. În sfera masculină, desigur, acest lucru duce la foarte multe tentații pentru bărbați de a obiectifica femeile mai rău decât o făceau deja și de a dezvolta standarde și așteptări care sunt complet fanteziste și ireale și să piardă… să piardă viața autentică și măreția reală a relațiilor masculine și feminine, în special semnificația dată de Dumnezeu a dezvoltării unui interes amoros și a investi într-un partener cu care să te poți căsători și să-ți construiești o viață în fața lui Dumnezeu.
Vă voi aduce câteva cuvinte despre această realitate de la un mare părinte contemporan al Bisericii, părintele Arsenie Papacioc. Părintele Arsenie a adormit în Domnul la 97 de ani (in 2011). A suferit ani de zile. Cred că a petrecut peste 14 ani în închisorile comuniste, în România. Un om incredibil, un atlet incredibil, înainte de a deveni călugăr și preot. Apoi a devenit un atlet spiritual de măsură uriașă. Viața lui este disponibilă acum în engleză, este o carte frumoasă „Veșnicia ascunsă într-o clipă”. Aceasta este o carte mică, publicată nu cu mult timp în urmă, cu învățăturile sale, „Un suspin poate fi o rugăciune”. Cu adevărat m-am zidit sufletește citind-o. Scuzați-mă! Aș dori să vă citesc trei cuvinte, trei cuvinte ale Părintelui Arsenie Papacioc despre aprecierea femeilor și a nu le obiectifica, a le respecta și a fi atenți la ceea ce credem despre prezența sau absența frumuseții lor. Deschideți-vă inima dacă vreți, pentru o clipă, la trei cuvinte lămuritoare despre frumusețea femeilor, de la marele bătrân Arsenie Papacioc.
Primul său cuvânt pe care l-am extras pentru voi este: „Să NU te joci cu întâlnirile, ci să te întâlnești cu intenția și motivul potrivit.” Acesta este punctul unu. El spune că: „Există o modă care a devenit o normă de a avea un iubit, dar acum nu mai este numit iubit”, deoarece asta este prea evident, când cineva își face un iubit (o iubită) își satisface dorința carnală, ceea ce nu este un lucru evlavios. El spune mai departe: „Dar acum ei nu se mai numesc iubiți, se numesc prieteni sau prietene.” Îmi place atât de mult acest mesaj despre aceste întâlniri inventate din timpul revoluției sexuale. El le numește așa cum sunt în realitate: „Îți iei un iubit.” „Aceasta este o prefăcătorie”, spune el. „Nu pot exista prietenii între bărbați tineri și femei tinere, doar dragoste. Nu ar trebui să ai o relație cu o fată doar pentru că îți dorești să ai o prietenie ci ar trebui să faci asta doar pentru a te căsători.” Acesta este punctul numărul unu de la marele părinte.
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
2 Comment
Da, e pe youtube o analiză a unui oarecare „coach”. Zicea că Instagram à făcut să apară „hyper femela”, adică personaje care exagerează caracteristicile fizice și comportamentale ale feminității. Deci aparență hipersexualizată și caracter vulnerabil și seducător. Bine că există și corolar masculin…..
Ziua de azi „La Mulți Ani”, Sf. Nicolae ocrotitorul tinerelor celibatari și a familiilor
Da – așa este. Să ne ajute Sfântul!