Vă propunem și în această duminică o nouă rubrică alcătuită din întrebări și răspunsuri. Vă mulțumim pentru comentariile trimise și sperăm ca răspunsurile noastre să vă fie de folos.
Răspândiți dragostea!
Faceți click/tap pe întrebări pentru a vedea răspunsurile!
Lectură plăcută!
NOTĂ: Pentru că această postare are loc de Ziua Națională a României vă oferim o înregistrare cu „Deșteaptă-te române!” – Imnul Național al României interpretat de Grupul Psaltic „Tronos” și Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale:
Prin program. Scopul nostru este fericirea veșnică și moartea cu o inimă iubitoare.
Un suflet nepăcătos – fără egoisme. Acesta este scopul vieții monahale. În lume este foarte dificil. E nevoie de ascultare și program duhovnicesc.
Prin ascultare.
Credința în Dumnezeu și nu în noi înșine.
Prin pregătirea printr-un program duhovnicesc susținut și depărtarea relativă de lume.
Prin smerenie, prin harul lui Dumnezeu.
Prin spovedanie regulată – la 2 săptămâni.
Pentru că și-a păstrat toată dragostea pentru Dumnezeu și prin Acesta către oameni.
Prin acceptarea tăierii voii și prin conștiința faptului că tăierea voii este terapeutică. Ne eliberăm de cornul mândriei care ne tiranizează.
Așa e. Să-L vedeți pe Dumnezeu ca Tată și să vă raportați astfel la El. Cu smerenie și iubire. Curaj!
Un program constant care să cuprindă rugăciune și relații vii cu o comunitate duhovnicească în jurul unei Biserici și chiar o comunitate de prieteni. E nevoie de echilibru, zel și spovedanie
La biserică. Sunt oamenii duhovnicești care au un sistem de valori creștin și care se străduie să trăiască după acest sistem.
De la diavol. Să ne amintim că toți suntem diferiți și incomparabili în lumina iubirii lui Hristos.
Trupești (desfrânare).
Cere-i Domnului și Acesta te va bucura.
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
5 Comment
Părinte, ce slăbiciuni duhovnicești rezultă din absența tatălui în copilărie? Dincolo de ce ați răspuns, să-l vedem pe Dumnezeu ca tată, e altceva ce trebuie să facem toată viața ca să nu cădem pradă acelor slăbiciuni provocate de lipsa tatălui în copilărie? Eu am crescut fără tată și am suspiciunea că anumite patimi și tendințe păcătoase ar putea fi adânc înrădăcinate în personalitatea mea, ce ar trebui să fac să le corectez? Mulțumesc mult, Doamne ajută!
P.S. Sunt adult acum, peste 30 de ani, ceea ce face ca acele trăsături să fie foarte greu de schimbat, dacă ne raportăm la ce zic psihologii despre formarea personalității. Se mai poate face ceva, totuși, dacă personalitatea s-a format în lipsa tatălui și tendința spre patimi a fost imprimată acolo?
Da, se poate. Nu te lua atât după psihologi. Ai curaj în Domnul și încearcă să fii mai bun în fiecare zi. Să ai viața de taine (spovedanie, împărtășanie etc.) a Bisericii și va fi mai bine. Hristos îți va da putere să devii și mai iubitor. 🙂
La multi ani, Parinte! Si tuturor parintilor romani din Athos! Va multumesc pentru minunatia de clipuri pe care am inceput sa le urmaresc de 1 an, incercand sa inteleg si sa aplic tot ce impartasiti. M-ati readus la Adevar, la 33 de ani, dupa ce am dus o viata plina de pacat si de durere, nestiind si negasind nicaieri vindecare, decat inapoi in ortodoxie.
Sarutmana, va imbratisez, Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va daruiasca o zi plina de har!
Semnat, Mihai Emanuel, un fotograf care a apreciat mult un clip al dvs. in care vorbiti despre arta, cu tangente si la fotografie.
La mulți ani, România! La mulți ani, frați români!
Dumnezeu să binecuvânteze România și poporul român!
https://www.youtube.com/watch?v=AAV4yx5Q2lM