Urmăriți un bun material în care Jonathan Pageau ne vorbește de una dintre cele mai mari probleme astăzi: problema identității. Ce este identitatea?
Legat de aceasta Jonathan Pageau analizează și problema foarte spinoasă a identificării cu dorințele noastre.
Vizionare plăcută!
Powered by RedCircle
Ce este identitatea? Problema identificării cu dorințele noastre – Jonathan Pageau
Bună! Luca Askovic întreabă: Tu și regulile raționale vorbiți despre diferența dintre identitate și comportament. Ai putea spune mai multe despre asta? Ce presupune identitatea pre-renaștere și cum este ea diferită de identitatea modernă? Puteți exemplifica comparând identitățile vechi cu cele moderne?
Este o întrebare cu adevărat interesantă. Este foarte importantă, pentru că unul dintre lucrurile pe care le-am văzut în lumea modernă, mai ales în ultimele decenii, am văzut o inversare, o inversare completă a identității. Pentru că… într-o lume tradițională, într-o lume normală, poți spună că identitatea ta este locul tău în lume, este locul tău „în realitate”. Ar putea fi locul tău în toate diferitele ierarhii dinamice de a fi.
Deci dacă ești brutar sau… ar putea fi o poziție pe care o deții. Poate fi ceva ce faci, dar trebuie să fie și poziția pe care o deții. Să spunem că poți coace, poți face prăjituri, poți face asta, dar poți fi și brutar, pentru că ai acea poziție în societate, ai acel rol, să zicem, în societate. De obicei, identitățile sunt roluri pe care noi le jucăm. Și, de aceea, faptul că ești bărbat, femeie, copil…, toate locurile de muncă pe care le deții… Într-o lume tradițională ai putea întotdeauna să ai roluri în diverse aristocrații, cler… și alte diferite roluri pe care să le joci. De exemplu, în vremea medievală erau trei categorii: cei care se roagă, cei care se luptă și cei care muncesc. Acelea erau identitățile tale… Este mai mult decât ceea ce faci, în sensul imediat.
Așadar… unul dintre lucrurile care s-au întâmplat este nu doar că am fost identificați cu ceea ce facem, deoarece atunci când vorbim despre homosexualitate, este chiar mai mult decât ceea ce faci, este ceea ce îți dorești. Acum suntem identificați cu dorințele noastre. Suntem într-o lume ciudată, cu susul în jos, în care… În lumea tradițională există ceva stabil, care este locul tău în lume. Asta are o anumită stabilitate, nu este 100% stabil, dar ai o anumită stabilitate. Apoi, ai toate aspectele tale efemere și dorințele tale, care fac parte din asta. De exemplu a fi un bărbat căsătorit sau a fi căsătorit este ceva care intră în identitatea ta, este un loc pe care îl ai, este o relație formală între doi oameni. Este posibil chiar și când ești căsătorit să ai dorințe pentru alți oameni, se poate întâmpla. Dar acele dorințe sunt efemere și poți trece peste ele și vei continua cu viața ta. Trebuie să lucrezi la a-ți concentra dorințele în concordanță cu identitatea ta.
Acum este această inversare ciudată a lucrurilor, în care identitatea ta trebuie să fie concentrată și adusă în conformitate cu dorințele tale. Dar problema e că dorințele tale se schimbă mereu. Și mai ales acum, vei vedea, pentru că înainte era doar ideea despre homosexualitate, dar asta dispare pentru că acum totul este fluid, totul este despre fluiditate și… fluiditate de gen și dorințele tale sunt pur și simplu instabile și pot ajunge la orice dacă lași lucrurile așa… Și oamenii își dau seama de asta, dar pentru că dorințele noastre au devenit centrul identității, atunci, la un moment dat, își vor da seama că nu pot avea identități stabile, deoarece dorințele lor se schimbă tot timpul. Deci, este într-adevăr o problemă. Este o problemă majoră să confunzi… Așa cum am spus, nu este doar comportamentul… Comportamentul e deja o problemă dacă confunzi comportamentul cu identitatea, dar dacă confunzi dorința cu identitatea este chiar și mai rău. Asta ne duce la distrugere.
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!