Un film bazat pe fapte reale care arată grozăvia comunismului, grozăvia ateismului și a credinței în ce zice lumea și în propriul gând precum și grozăvia avortului în contrast cu credința în Dumnezeu și în legea naturală a acestuia.
Să nu credeți că aceste fenomene au trecut. Nu au trecut ci doar au îmbrăcat alte forme.
Filmul este cunoscut publicului de limbă engleză ca și „Clouds of Chernobyl” fiind regizat de Ligia Ciornei și produs de Mario Marian de la PalaFilm.
Efectele dezastrului nuclear de la Cernobîl s-au făcut simțite rapid în Europa. În România măsurile disperate luate de regimul comunist i-au afectat pe mai mulți locuitori din nord; din cauza radiațiilor femeile sunt forțate să avorteze prin metode improvizate (sub o presiune indirectă de la partid).
Irina, învățătoare în satul în care locuiește, mamă a doi copii, soție de căpitan de vas, se află sub presiunea familiei și trebuie să ia o decizie cumplită. Va alege să renunțe sau își va asuma…
Vizionare plăcută!
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
4 Comment
In Cina păstorului, părintele Fotis face remarca „cineva ar putea să ne vadă” (seara târziu, când Mario vrea să-i sărute mâna la plecare). O încadrăm la aceeași mentalitate păguboasă „ce o să zică lumea/să nu zică lumea că”?
Depinde. Uneori ascunderea de lume vine din smerenie.
Iertați-mă, Părinte, am mai trimis aseară un mesaj spre publicare, l-ați primit? Mulțumesc!
Categoric, NU!
Min. 38 din film comparați-l cu scena de la min. 1:01:45 (aproximativ), când părintele Fotis o ceartă și pe cealaltă femeie, atunci când aceasta vrea să-i sărute mâna. În schimb, îi spune lui Menios, întinzându-i mâna: „Tu, frizerule, poți să-mi săruți mâna. Ai nevoie de puțină smerenie.” Genial părintele! :))