Helen Joyce, o cunoscută persoană de media și activistă din Marea Britanie, într-un interviu cu John Anderson, fost vice-prim-ministru al Australiei, ne spune ceva de necrezut: Chinezii au crezut că transgenderismul a fost o glumă elaborată a vestului. Realitatea din păcate este mult mai tristă.
Vizionare cu folos!
Powered by RedCircle
John ANDERSON: Credeți că se pot vedea tipare diferite în țări diferite? Pare să fie foarte mult un fenomen vestic, parcă și mai pronunțat la vorbitorii de limbă engleză din vest.
Helen JOYCE: Corect. Este o contagiune americană care a devenit globală, așa cum se întâmplă cu lucrurile americane. Atunci când America strănută, restul lumii răcește. Mai ales din punct de vedere cultural, în mod ciudat avem tendința să ne gândim la politică, bani, afaceri, putere, adică la puterea cu greutate. Dar din punct de vedere cultural, America este mai dominantă decât orice altă țară din istoria omenirii. Bate și Imperiul Roman în ceea ce privește influența la nivel global. Și această influență nu este deliberată. Nu este orchestrată de nimeni. Doar că acolo sunt marile companii media, marile companii tehnologice.
Evident, este liderul lumii occidentale în ceea ce privește lucruri precum acțiunea militară, și toate companiile globale și multinaționale tind să-și aibă sediul central în America, produsele sunt concepute pentru a se potrivi americanilor și există o carte grozavă care a fost scrisă acum câțiva ani despre modul în care mentalitatea americană a devenit globală. Se numește „Nebuni ca noi. Globalizarea psihicului american” și urmărește modul american de gândire, de exemplu PTSD (Tulburarea de stres posttraumatic), care este un concept care a apărut după Războiul din Vietnam și a fost exportat de ONG-uri așa că a apărut în țări precum Sri Lanka după războiul civil. Evident, oamenii au suferit și au fost traumatizați și au interpretat asta prin lentila americană a PTSD-ului. Dacă spui oamenilor că suferința lor se potrivește pe un anumit tipar, atunci suferința lor tinde să se potrivească acelui tipar, și astfel oamenii încep să prezinte simptomele specifice de PTSD.
Deci asta e ceea ce vedem. Și atunci, dacă ne gândim că este o idee americană, că acest concept despre gen, despre ce înseamnă bărbat și femeie, e la fel de american ca și conceptul de rasă pe care America îl exportă de asemenea, și care depinde foarte mult de istoria rasială a Americii și care nu se potrivește prea bine altor țări, atunci veți vedea că acesta e cel mai pronunțat în țările care sunt cultural și lingvistic cele mai apropiate de America. Deci va lovi țările vorbitoare de engleză mai mult și mai devreme, pe cele care au legături foarte strânse cu America, Marea Britanie, de exemplu, evident și țară dvs., Canada, și în unele moduri unele dintre aceste țări au mai puține măsuri de protecție față de asta, deoarece un alt lucru despre America este că e foarte polarizată.
Așa că nu e doar o contagiune americană, ci este o contagiune americană de stânga, vine de la Universități și orașe liberale de coastă, industrii precum mass-media, editare, jurnalism. Știți, statele republicane nu au acceptat niciodată asta în același mod, și de fapt chiar se opun cu putere, dar apoi te uiți la o țara precum Canada, care nu are aceeași contragreutate, și este pur și simplu luată de val, astfel încât a mers mult mai departe în Canada, de fapt, chiar decât în SUA, pentru că nu există nicio opoziție locală care să se împotrivească. Așa că, da!
Vreau să spun că e vorba de șase sau șapte ani, cred, de când am mers în Asia într-o călătorie de raportare pentru The Economist, cand eram editor financiar. Scriam despre ceva complet diferit, mai precis despre digitalizarea serviciilor bancare personale. Deci vroiam să merg în locuri unde toată lumea făcea deja totul de pe telefon. Bineînțeles, acum cu toți facem așa, dar nu și atunci. Așa că am vizitat Shanghai și Singapore și în fiecare loc am întâlnit corespondenții noștri locali. În Shanghai erau corespondenți străini, care erau veniți din străinătate, dar printre angajați era și personal local. Și am ieșit la cină și le-am spus despre ceea ce făceam și ce anume cercetam, pentru că începusem să mă gândesc la cartea mea. Dar expresiile de pe fețele femeilor din China când încercam să le explic că există cineva în lume care a luat în serios că un băiețel chiar ar putea să fie fetiță pentru că el a spus că este o fetiță… Nu mai auziseră niciodată ceva mai nebunesc în viața lor. Au crezut că fac o glumă elaborată.
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!