Ascultați-l pe IPS Athanasie de Limassol cum ne vorbește despre dureroasa și delicata temă a iubirilor bolnave. Oare știm noi să iubim?
Vizionare plăcută!
Powered by RedCircle
Este precum regimurile totalitare! Care, în cele din urmă, distrug lucrurile. Acest lucru se vede practic, nu e nevoie de teorii. Când am mai avut o astfel de distrugere a relațiilor, precum astăzi?
Azi e ceva facil să ai relații complete [incluzând pe cele trupești]. Când dorești, cum dorești… În sfârșit, voi știți mai bine! Dar, de ce se strică aceste relații? De ce se dizolvă, de ce se distrug, întrucât ar fi trebuit să fie complete? Înseamnă că nu hrănesc iubirea, ci hrănesc patimile. Iar aceste patimi sapă mai profund în ființa noastră.
Așadar, iubirea de plăcere e o stare pătimașă ce izvorăște din individualismul nostru și îl hrănește. Și individualism înseamnă anularea relației personale. Îmi doresc ca celălalt să mă iubească și pretind acest lucru: „Mă iubești?” „Spune-mi că mă iubești!” Și nu o dată, de două sau de trei ori, de 100 de ori pe zi! Într-un mod isteric, demențial.
Poți auzi niște nebunii, lucruri bolnave, ce au nevoie de psihiatru! În relațiile voastre vă mai apucă și acea „sinceritate” – în principal fetele pățesc așa, ele sunt păcălite [de băieți] și prietenul îi cere să îi mărturisească ce a făcut până atunci… ca la spovedanie! Și sărmanele încep să spună aventurile lor.
Însă băiatul nu e precum un bun duhovnic care îți iartă păcatele, și începe o judecată nemiloasă: „Când? Cum? Unde? De câte ori?”. Și de 100 de ori pe zi face acest lucru, ca să-l înnebunească pe celălalt. Ți-a spus o dată, de două ori, de 100 de ori… Tu ai făcut mult mai multe decât ea, de ce îi ceri ei lucruri pe care tu nu le-ai făcut? Tu vrei să fie cinstită, curată, fecioară, însă tu nu le-ai păstrat [pe acestea]. Au niște standarde, pe care ei le-au menținut când erau la grădiniță. Ce mai ceri acum? Ce pretinzi? Ce sunt aceste lucruri? Iubiri bolnave!
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
1 Comment
Eu credeam ca e ceva frumos si nobil sa iti doresti sa intemeiezi o familie, sa ai o relatie cu un baiat, dar mi s-a parut ceva traumatizant. Nu am simtit nicio bucurie, stateam cu presiunea asta ca el vrea relatii sexuale cu mine, ca apropierea trupeasca e prea mare, ca nu ne potrivim deloc, el nefiind din Biserica si avand o educatie total diferira. Ceva urat….eu credeam ca e ceva frumos.