„Cum îți sunt gândurile, așa îți este și viața. Viata Starețului Tadei de la Vitovnița” va explora viața, învățăturile și influența spirituală a Starețului Tadei, de la Mănăstirea Vitovnița, din Serbia, evidențiind:
• Biografia și începuturile sale: cum a devenit călugăr și a început călătoria sa spirituală;
• Viața la Mănăstirea Vitovnița: activitățile zilnice, rugăciunile și ritualurile, care i-au definit existența monahală;
• Înțelepciunea și învățăturile sale: principiile spirituale și filosofice, pe care le-a împărtășit ucenicilor săi și pelerinilor;
• Influența asupra comunității: impactul pe care l-a avut asupra credincioșilor și a comunității largi, inclusiv povești ale celor care au fost transformați de învățăturile și prezența sa;
• Ultimii ani și moștenirea: cum și-a trăit ultimii ani, suferințele sale fizice și cum a continuat să inspire, chiar și în acele momente.
De asemenea, documentarul va aborda cum moștenirea sa spirituală continuă să trăiască prin cei care l-au cunoscut.
Susțineți realizarea Filmului Documentar „Cum îți sunt gândurile, așa îți este și viața. Viața Starețului Tadei de la Vitovnița” accesând următorul link: Asociația Predania (stripe.com)
Sau direct in contul bancar:
Titular cont: ASOCIATIA PREDANIA
IBAN: RO86CECEB00030RON3240472
Banca: CEC Bank
Moneda: RON
Cod SWIFT: CECEROBUXXX
Vizionare plăcută! (după clip aveți podcastul și sinteza săptămânii)
Powered by RedCircle
Ascultați povestea extraordinară a unui monah athonit povestită chiar de el însuși: cum l-a adus Dumnezeu în Grădina Maicii Domnului pe părintele Siluan de la Colciu din mediul depărtat de Dumnezeu în care a crescut.
Urmăriți o discuție sinceră și clară despre unde se poate ajunge atunci când educația se ideologizează și mai ales când această ideologie este una foarte departe de Dumnezeu: ideologia distorsiunilor sexuale.
Ascultați un cuvânt scurt și țintit în care părintele Nikon Athonitul ne vorbește despre abordarea bolilor mentale ale vremurilor noastre.
Ascultați un cuvânt frumos al părintelui John Valadez care ne vorbește despre cultul Maicii Domnului în ortodoxie și de ce noi o numim „Theotokos” (Născătoare de Dumnezeu).
Ascultați-l pe p. Nikon Athonitul care ne arată cum trebuie să ne purtăm cu partenerul de viață dacă acesta este ateu.
Ce înseamnă, de fapt, orbirea duhovnicească? Care sunt efectele ei? Cum se tratează? O analiză pe baza acestor întrebări o veți afla în materialul de față.
Urmăriți analiza unui fapt care poate părea de necrezut: FBI-ul ar dori să închidă pe cei care sunt pasionați de jocurile pe calculator. Și totuși…
Ascultați un clip cu un scurt cuvânt duhovnicesc în care Gheronda Partenie, starețul mănăstirii Sfântul Pavel, ne vorbește despre lupta duhovnicească și despre iad.
Urmăriți o analiză făcută de cunoscutul simbolist ortodox Jonathan Pageau în care acesta scoate la iveală narativa căderii lui Adam și a Evei în seria de filme care îl au ca erou pe …Batman. Uneori este bine să înțelegem ce stă în spatele filmelor de succes.
De la legea legalizării cuplurilor de același sex s-au întâmplat mai multe lucruri în Grecia, evenimente care arată că această lege nu este o lege oarecare ci afectează întreaga societate. După cum spunea Parmenide, „Dispariția rușinii înseamnă pulverizarea civilizației”, lucru care se vede pregnant astăzi pentru că prin această lege se calcă în picioare rușinea și deci dispare Hristos și apare haosul. Vă relatăm mai jos, pe scurt, câteva dintre evenimentele cele mai semnificative:
Ascultați-l pe p. Pimen Vlad cum ne povestește viața unuia dintre cei mai mari sfinți din toate timpurile: Sf. Chiril al Alexandriei.
Urmăriți un scurt și documentat material în care ni se prezintă istoria moaștelor (a sfintelor relicve).
Vă oferim mai jos un document neașteptat și foarte interesant, dincolo de limbajul oficial și sloganurile de rigoare. Este vorba despre declarația Comitetului Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe către Uniunea Europeană (CROCEU) în care oamenii sunt îndemnați să voteze pe creștinii adevărați.
Se dorește o schimbare?
Urmăriți un cuvânt extraordinar, concis și puternic, al lui Jordan Peterson în care acesta dovedește că nu există niciun argument bun pentru ateism.
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
2 Comment
A fost publicata si o carte: „Starețul Tadei de la Vitovnița – Raiul se dobândește aici. Cum să păstrezi pacea și bucuria în Duhul Sfânt”, Editura Predania, București 2020. E foarte interesantă. Într-adevăr a fost un mare duhovnic.
Trailerul este făcut chiar de editura Predania.