Vă prezentăm un reportaj realizat de Antena 3 în care ni se prezintă într-o călătorie către Sfântul Mormânt, câteva dintre lăcașurile unde se roagă pelerinii când ajung la Ierusalim.
Vizionare plăcută! (după clip aveți podcastul și sinteza săptămânii)
Powered by RedCircle
Acestea sunt articolele pe care le-am publicat în cursul acestei săptămâni pe site-ul O Chilie Athonită: Bucurii din Sfântul Munte.
Urmăriți cel de-al 6-lea episod dintr-un serial dens și foarte bine făcut după celebrul roman al Fiodor Dostoievski „Crimă și pedeapsă”. Cu mult mai mult decât povestea unei crime, serialul ne arată hidoșenia oamenilor departe de Dumnezeu, sub masca unei normalități care poate să atragă doar pe cei de o seamă cu aceștia – adică pe noi toți -, iar pe de altă parte ne arată care este salvarea din această situație care pare, aparent, fără ieșire. Un serial psihologic-duhovnicesc de o complexitate demnă de remarcat din care avem cu toții de învățat, serial care crește în intensitate de la episod la episod.
Urmăriți o discuție interesantă cu Ionuț Drăgoi în care sunt abordate teme legate de realitatea electronică în care ne aflăm și în care trebuie să știm să ne protejăm. Legat de această realitate sunt aduse în discuție și temele identității electronice (a buletinelor cu cip), a inteligenței artificiale și a metaversului – toate acestea corelate cu ortodoxia pe care o trăim.
Urmăriți un cuvânt de folos scurt și clar al IPS Antonie Bloom în care acesta ne vorbește despre spovedanie.
Urmăriți o discuție interesantă între Jonathan și Matthieu Pageau în care aceștia discută despre cum l-a schimbat căderea pe Adam.
Ascultați-l pe IPS Antonie de Suroj care răspunde pe scurt la întrebarea „Ce înseamnă să fii duhovnic?”
De ce a fost răstignit Hristos? De ce a înviat? Care este rezultatul învierii Domnului? Care a fost și care trebuie să fie atitudinea oamenilor relativ la aceasta? O să încercăm să atingem puțin fiecare din aceste întrebări, precum și altele în materialul următor.
Urmăriți un material impresionant (nu neapărat în sensul bun – în toate sensurile) care descrie secretul îngrozitor pe care îl ascunde industria porno. Să avem grijă să fim informați ca să știm la ce suntem atrași.
Urmăriți un material foarte bun în care ni se oferă un posibil răspuns din punct de vedere științifico-istoric la întrebarea „Este aici locul unde a fost judecat Iisus de Ponțiu Pilat?”.
Urmăriți un documentar foarte clar care ne explică lucruri pe care poate că nu le știam despre Mormântul lui Iisus.
Urmăriți pe p. Pimen care ne povestește despre ultima sa călătorie în România precum și despre Săptămâna Patimilor.
Urmăriți o mărturie impresionantă a lui Ernest Borgnine, cel care a jucat rolul sutașului în filmul „Iisus din Nazaret”, o experiență duhovnicească pe care asta a avut-o în clipa în care și-a jucat rolul.
Joia Mare este prin excelență ziua contrastelor în care vedem suprema delicatețe a lui Hristos și suprema barbarie a lui Iuda. Realizăm, de asemenea, cât valorăm: nimic. Chiar cei mai apropiați ucenici ai lui Hristos de am fi, chiar dacă am fi părtași la cea mai intimă Cină a Domnului, tot ne vom lepăda de El, dacă nu ar fi harul Său să ne țină. Din această cauză să-L rugăm pe Domnul să ne miluiască și să ne păzească de iadul despărțirii de El.
Urmăriți heruvicul din Joia Mare care este, de fapt, troparul „Cinei Tale celei de taină…” precum și fotografii de la Sfântul Maslu și de la Denia celor 12 Evanghelii.
Urmăriți un reportaj realizat de Antena 3 în care ni se prezintă prima parte din stațiile de pe Drumul Crucii, cel mai sfânt drum de pe Pământ.
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!