Întrebările pe care ni le-ați trimis ne-au fost de folos în alcătuirea unei noi rubrici Întrebări și răspunsuri. Vă mulțumim pentru comentarii! La final, este și un citat duhovnicesc din Sfinții Părinți.
Răspândiți dragostea!
Faceți click/tap pe întrebări pentru a vedea răspunsurile!
Lectură plăcută!
Așa trebuie să facem – astfel ne curățim de patimi. Dacă însă sunt cei din jur care se scandalizează, spune-le adevărul. De asemenea, spovedania este esențială.
S-o îmbrățișăm. Dacă o evităm atunci în timp devine mai grea.
Principalul risc aici este să-L forțăm pe Dumnezeu să facem voia noastră.
Întrebăm pe un om duhovnicesc care are experiența acestor lucruri.
Întreabă pe cineva duhovnicesc și acela îți va spune. Într-adevăr semnele sunt creșterea iubirii în inimă, a smereniei și a micșorării păcatelor.
Să nu deschidem gura când vedem că avem patima în lucrare. De asemenea, să ne osândim pe noi înșine când vedem această patimă și să ne rugăm cu durere Domnului să ne scape.
Veselia nu este fericire. Duhovnicia generează bucurie. Asta vine din harul care vine prin tainele dese ale Bisericii. Să avem grijă să fim smeriți și să nu judecăm.
Întâi să avem grijă să nu judecăm pe alții și să nu păcătuim cu fapta. Mai apoi cu cuvântul. Să fim atenți la cauzele de păcat. Să evităm ispitele și să nu le escaladăm.
Eh, nu este obiceiul Bisericii însă nu e păcat.
Să nu răspundem. Să zâmbim și să tăcem.
Să te rogi cu Rugăciunea lui Iisus – „Doamne Iisuse…” pe metanier.
Așa e. Aceasta este Crucea. Durerea înalță pentru că păcatul este plăcere care trage în jos.
Da. Aceasta este, de fapt, fecioria.
Să fim foarte atenți să nu ieșim din programul nostru duhovnicesc în pofida presiunilor. Îmbrățișarea cu Mirele Hristos în inima noastră ne aduce rezistența duhovnicească în lume.
Da, de așteptat. Să ne nevoim în clipele de retragere a harului.
Este de evitat, într-adevăr.
citatul duhovnicesc
Precum mult gunoi pricinuiește mulțime de viermi, așa multa mâncare pricinuiește multe căderi și gânduri și visuri urâte. (Sfântul Ioan Scărarul – „Scara dumnezeiescului urcuș”)
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
4 Comment
Buna ziua. Va rog sa ne explicati cum functioneaza pomelnicele si care sunt scopul lor. Niciodata nu am stiut exact ce trebuie sa fac pentru a pune un pomelnic care sa fie citit zilnic. Va multumesc!
Vă rugăm citiți aici https://www.chilieathonita.ro/2021/08/07/rugaciunea-pentru-ceilalti-si-importanta-numelui/ . Dacă mai aveți nelămuriri, reveniți.
Sărut mâna, Părinte, aș vrea să vă întreb dacă nu ar fi greșit dacă mă rog pe metanier cu rugăciunea lui Iisus, numai că în greacă ( Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με ) în loc de Doamne Iisuse Hristoase miluiește-mă ? Pur și simplu mi-a plăcut și îmi vine mai ușor așa.
E foarte bine. Nu e nicio problemă.