Urmăriți o impresionantă mărturie a unui tânăr – fost dependent de droguri – care ne povestește cum a ajuns acolo, cum s-a transformat viața sa și cum a ieșit după aceea.
Vizionare plăcută!
Powered by RedCircle
Acestea sunt articolele pe care le-am publicat în cursul acestei săptămâni pe site-ul O Chilie Athonită: Bucurii din Sfântul Munte.
Urmăriți cel de-al 4-lea episod dintr-un serial dens și foarte bine făcut după celebrul roman al Fiodor Dostoevski „Crimă și pedeapsă”.
Cu mult mai mult decât povestea unei crime, serialul ne arată hidoșenia oamenilor departe de Dumnezeu, sub masca unei normalități care poate să atragă doar pe cei de o seamă cu aceștia – adică pe noi toți -, iar pe de altă parte ne arată care este salvarea din această situație care pare, aparent, fără ieșire.
Un serial psihologic-duhovnicesc de o complexitate demnă de remarcat din care avem cu toții de învățat, serial care crește în intensitate de la episod la episod.
Urmăriți o foarte interesantă și importantă discuție despre marile probleme contemporane cu care se confruntă societatea noastră astăzi: distorsiuni sexuale și legea votată de curând în Grecia, problemele familiei contemporane, comportamentul antreprenorului duhovnicesc, alegerile din România și relația omului cu arta și cu învățământul actual.
Ascultați un cuvânt hotărât și clar al părintelui Haralambos Papadopoulos: „Nu disperării!”
Vizionați un cuvânt adânc și duhovnicesc în care părintele Timothy Pavlatos ne dezvăluie cum, de fapt, trebuie să participe creștinii ortodocși la Postul Mare. Da, este cu mult mai mult decât mâncarea.
Urmăriți un foarte frumos documentar artistic despre o mănăstire aflată la 45 de metri în aer, pe un stâlp natural de piatră în vârful căruia trăiește un pustnic duhovnicesc. Un mic rai delicat într-o lume cenușie.
Care sunt dificultățile de traducere din rugăciunea „Tatăl nostru” și din Imnul Acatist? Care este structura și de unde vine Imnul Acatist? Care este puterea rugăciunii și cum se manifestă atacurile demonice? Răspunsurile la toate aceste întrebări le veți afla cel puțin parțial în materialul de față.
Urmăriți un material surprinzător de util care conține 5 sfaturi pentru productivitatea tinerilor creștini.
Urmăriți un foarte expresiv material artistic bazat pe materialul unuia dintre cele mai cunoscute reviste ortodoxe care a făcut explozie în lumea vestică în urmă cu mai mulți ani. Revista se numea „Moarte lumii” și era influentă în rândurile tinerilor generației punk rock. Revista se baza pe Sfinții Părinți și avea materiale foarte duhovnicești, după cum puteți să remarcați în acest clip.
În Postul Mare trebuie să ne întrebăm: Cine vrem să devenim? Când se termină Postul vom reveni la cine am fost înainte de post sau vom fi transformați? Pentru a deveni mai buni trebuie să ne reconsiderăm relația noastră cu Postul.
Ascultați un cuvânt în care p. Pimen Vlad ne povestește întâmplări extraordinare și minuni în care se văd puterea Maicii Domnului și ura neputincioasă a diavolului către ea.
Vizionați un fenomenal discurs al Oliviei Maurel ținut în Parlamentul Ceh în care aceasta își expune drama sa de a fi fost născută de o mamă surogat și lupta ei împotriva acestei practici.
citat
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
2 Comment
Părinte, ce ne puteți spune despre părintele Mar Mari Emmanuel? Pare să fie un miracol că nu s-a deschis bine lama cuțitului în atacul asupra sa, și l-a tăiat pe atacator la mână în schimb. Nu prea înțeleg însă din ce biserică face parte, e numită ortodoxă, dar nu e nici dintre bisericile ortodoxe orientale (despre care ne-ați zis că nu au Duhul Sfânt), nici de răsărit (ale noastre). Site-urile de știri zic că e Biserica Ortodoxă Asiriană, wikipedia zice că Mar Mari și-a făcut de fapt propria biserică în rit Siriac cu liturghia sfinților Addai și Mari – https://en.wikipedia.org/wiki/East_Syriac_Rite . Predicile sale sunt extrem de populare în rândul tinerilor pe internet, e ok să le ascultăm sau nu?
Nu e ok.