Ascultați un cuvânt scurt și clar care ne pune în gardă relativ la succesiunea de pași care constituie cel mai rapid mod de a-ți distruge întreaga viață.
Vizionare plăcută! (după clip aveți podcastul și transcriptul)
(pentru o vizionare optimă vă rugăm întoarceți celularul sau tableta pe orizontală înainte de a porni clipul)
Powered by RedCircle
„Persoana care îți este destinat să devii este persoana care decizi tu să fii.” (Ralph Waldo Emerson)
Iată un alt tutorial rapid despre cum să-ți distrugi toată viața.
Pasul 1. Închide-ți limbajul trupului! Mergi prin viață cu un limbaj al trupului închis. Înclină umerii, ține capul în jos, nu face contact vizual, nu da nimănui impresia că ești cineva cu care pot vorbi sau cineva în care pot avea încredere. Dacă arăți nereceptiv din punct de vedere social, vei reduce numărul de prieteni pe care îi faci și vei menține interacțiunea umană spontană la minimum, ceea ce este grozav. Acum să sperăm că toată lumea poate să iasă din calea ta și să te lase în pace.
Pasul 2. Verifică-ți telefonul! Când ai îndoieli, verifică-ți telefonul, chiar dacă nu știți de ce. Să arătați mereu ocupat, ca să nu trebuie să interacționați cu cineva cu care nu vă simțiți confortabil. Ar putea fi ciudat sau imprevizibil, așa că nu riscați. Stimulează-ți trunchiul cerebral ori de câte ori nu știi ce să faci. Fă ca asta să-ți devină ceva implicit. Fă asta atât de des încât chiar să uiți modul în care oamenii ar trebui să interacționeze, consolidând mai departe acest comportament automat.
Pasul 3. Întârzie! Nu veni devreme niciodată! Întotdeauna să apari exact la timp sau cu câteva minute întârziere. Nu da nimănui impresia că ești pregătit, sârguincios sau că ai abilități decente de gestionare a timpului. Nu vrei să pari prea nerăbdător. Plus că a fi devreme este incomod. Dacă trebuie să vorbești cu cineva pe care nu-l știi prea bine? Ce vei face? Îți faci un nou prieten?
Pasul 4. Când întârzii sau faci orice fel de greșeală mereu să-ți găsești scuze. Să ai mereu un fel de motiv pe jumătate inventat pentru care ai făcut un lucru rău, să dai vina pe ceva, orice, dar nu pe tine. Niciodată să nu-ți recunoști greșelile sau să încerci cu seriozitate să le corectezi, doar treci prin seria ta de scuze și ține evidența cât de recent le-ai folosit. Concluzia este că nu trebuie să recunoști niciodată că greșeala ta este vina ta, chiar și atunci când știi că este. Uită de ultima dată când ți-ai cerut scuze.
Pasul 5. Dezvoltă un control extern. Începe să crezi că de fapt nimic nu este din vina ta, Alege să crezi că totul în viața ta doar ți se întâmplă ție și nimic din cauza ta, și că nu ai jucat niciun rol la nenorocirea ta. Făcând asta îți vei păcăli subconștientul să renunțe și la controlul asupra succesului tău. Vei începe să crezi că succesul ți se va întâmpla pur și simplu.
Pasul 6. Fură lumina reflectoarelor. Găsește întotdeauna un mod de a redirecționa conversația către tine. Orice poveste pe care tocmai ai auzit-o, nu e la fel de grozavă ca cea care ți s-a întâmplat ție cândva. Nu întreba niciodată pe nimeni nimeni ce mai face și, dacă o faci, din curtoazie, ia microfonul înapoi cât mai curând posibil. Până la urmă, cum să obții vreo validare fără să vorbești despre tine? Și ai nevoie de cât mai multă validare poți obține. Acționând astfel în jurul altor oameni te va face atât de obositor să fii în preajmă încât te vei trezi treptat că pierzi prieteni în loc să-i câștigi.
Pasul 7. Retrage-te! Atunci când nu vorbești despre tine, asigură-te că vorbești despre alții într-o lumină negativă, mai ales dacă poți găsi pe altcineva care îți împărtășește toxicitatea. Chicotește și batjocorește oamenii care nu-ți plac, convinge-te că ar trebui să știe mai bine de atât. Devino așa priceput în a observa defectele celorlalți, ca asta să devină un reflex automat. Lasă orice sărbătoare sau cuvinte de afirmare să pălească în urma ta. Servește fiecare compliment pe reversul tău.
Pasul 8. Fii schimbător! Zi ceva și fă altceva! Acționează într-un fel în fața unora și altfel pe la spate. Trăiește-ți viața ca și cum ai fi mai mulți oameni diferiți! Fii imprevizibil chiar și pentru tine, un cameleon, orice ai nevoie să fii în acel moment. Fii atât de nefamiliar cu propriile tale standarde morale încât să-ți pierzi orice simț al identității.
Pasul 9. Dorește! Nu te preda niciodată efortului de planificare sau la umilința rugăciunii pur și simplu dorește-ți ca lucrurile să fie altfel. Visează zilnic la lumea ta perfectă și la viața ta perfectă! Respinge cartea care ți-a fost împărțită. Refuză să joci un rol activ în modelarea destinului tău, doar așteaptă cavalerul în armură strălucitoare să vină coborând dealul.
Pasul 10. Micșorează-te! Participă în mod regulat la activități care îți fură viață. Nu te angaja în comportamente care te fac să te simți puternic. Mergi întotdeauna pe calea rezistenței minime. Convinge-te că ceea ce este bine pentru tine este rău și ceea ce este rău pentru tine este bine.
Pasul 11. Disperă! Crede că ești nedemn de mântuire, că cumva defectele tale sunt de neiertat. Respinge-ți în mod activ propria iertare. Subscrie la ideea că indiferent ce faci, ești destinat condamnării. Crede că ești fundamental rău și, deoarece ființele umane au tendința de a acționa conform cu ceea ce cred că sunt, acest lucru va face mult mai ușor să continui să faci lucruri rele. Ești doar așa cum ești tu. Trăiește-ți viața ca și cum ai fi mort de 20 de ani și e deja prea târziu pentru a schimba ceva. Ai avut sansa ta. S-a terminat.
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
6 Comment
Mulțumim pentru videoclip! Foarte folositor! Am o intrebare: pentru pasul 1, ar fi totuși o utilitate în acel limbaj în vederea depărtării de ,,lume,,? Mulțumesc!
Este ironie domnule!
Nu urmați pașii!
Cu Blândețea nu ascultăm!
De ironie trebuie să ne speriem și să ne trezim și să fugim in Brațele LUI DUMNEZEU care ne scapă de toate chinurile dacă ne smerim!
Sărutăm dreapta Părinte!
Vă rog să mă iertați!
Am fost în copilărie timidă și multă vreme după…
Acum, la cinzeci de ani sunt o însingurată in inimă dar în afară doresc comunicarea cu semenii mei din dragoste!
Fiecare are un ,,of” de care scapă prin vorbire.Nu toți alergăm la duhovnic sau la psiholog (cei ce nu cred în ajutorul spovedaniei)
Oare sunt falsa?
Uneori cred că sunt și egoistă.
Am luptat de copil cu patimile mele și lupt cât mai pot … și duce creierul… atât cât să nu fiu povară celor din jurul meu.
Ajutorul mare vine de la Dumnezeu!
Noi trebuie să ne dorim toată viața să fim BUNI adică blânzi!
Dar nu este ușor să fii blând in junglă!
Așa că cel mai bine este să nu judecăm!
Urma alege și Dumnezeu socotește!
Voia Domnului să fie cu noi!
Amin.Amin.Amin.
Sincer, textul aduce unele informații care se bat cap în cap cu ce spuneți în alte clipuri sau rubrici.
De exemplu, vorbiți deseori despre distanțarea de lume (pentru a-ți păstra reperele în societatea de azi), dar in textul de mai sus se indică tocmai că o astfel de atitudine aduce eșecul social.
Pe de o parte se recomandă să nu te risipești în vorbe, fapt care presupune o distanțare, o interiorizare, dar aici o astfel de atitudine este cauză de eșec… Ce să mai zic, când ești la o mănăstire, (de obicei) numai deschidere nu vezi din partea călugărilor, care trec aproape fără să te vadă (că tot se indică în text … receptivitate socială).
Găsesc și informații reale, in special la punctele 3 și 7; in schimb punctul 10 sună aproape întocmai cu îndemnurile bisericii, numai că aici este dat exemplu „așa nu”.
Iar chicotelile nu cred că este o noutate că se practică frecvent tocmai de cei care sunt „integrați” în mediul în care își desfășoară activitatea, pe seama unuia care pică în dizgrația lor, din diverse motive.
Realitatea este că de multe ori limbajul bisericii are sensuri diametral opuse față de cele din lume, cu toate că se folosesc aceleași cuvinte. Aici mi se pare marea dramă, că din cauza unui limbaj aparent înțeles, dar de fapt greșit înțeles, sunt oameni care crezând că merg pe calea bisericii, ajung de fapt să-și rateze viața.
Confundați diferitele depărtări de lume după cum remarcați și dvs. în ultimul alineat. Una este depărtarea de lume de dragul lui Hristos și alta este din cauza egoismului sau traumelor.
Părinte,
Cuvinte nu am, nici pe departe, să vă mulțumesc pentru bucuria și sensul pe care, prin materialele publicate pe acest site, mi le-ați dăruit!
Slavă lui Dumnezeu!
Părinte, vă rog să mă iertați și vă mulțumesc!