Vizionați un film extraordinar în regia domnului Nicoale Mărgineanu, ecranizare a scrierii cu caracter autobiografic a scriitoarei Nicole Valéry-Grossu „Bénie sois-tu, prison”.
Vizionați partea a 2-a din acest film care este filmul artistic de referință despre sfinții români din închisori.
Prima parte poate fi vizionată în această postare.
Filmul a luat multiple premii: Premiul Juriului pentru cea mai bună contribuție artistică, Festivalul Filmelor Lumii, Montreal, 2003 și Mențiunea specială a Juriului ecumenic. Premiul ”Cavalerul de argint” la Festivalul Internațional de filme spirituale „Cavalerul de aur”, Irkutsk, Rusia, 2004. Christian Visual Media’s Crown Awards (Atlanta, SUA, 2004): Silver Award – Best Screenplay Silver Award – Best International Film Bronze Award – Best Picture Silver Award – Best Drama
Vizionare plăcută!
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
6 Comment
Am vazut un film despre inchisorile comuniste care ati putea sa il distribuiti mai departe. Mi s-a parut ca reproduce pasaje din cartea lui Ioan Ianolide-Intoarcerea la Hristos, intrucat comunismul avea un mare dusman- crestinismul. Filmul se numeste “intre chin si amin” si aveti link-ul mai jos:
https://www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo?&q=intre+chin+si+amin+film+integral&&mid=81783A80CBA55AB3605381783A80CBA55AB36053&&FORM=VRDGAR
Mulțumim mult! Cum vi se pare filmul?
Sărutare de dreapta parinte!
Fimul (in general) ce are ca funddatie întâmplări, evenimente ce candva s au intamplat/s. au trăit isi proune sa realizeze prin diferite mijloace artistice fire/căi /modalități de a putea patrunde aceasta
Acum, no, depinde si de receptori(receptivitatea privitorilor/de cei c eprimesc si cum primesc)
Negresit calitatea de spectator/privitor nu o defineste /indeplineste pe cea de personaj/de artist si mult departe fiind de cea de Traitor(celuia ce asa ceva a pătimit).
Evenimentele/ intamplarile/energia transmisa reuseste cumva sa atingă nemarginirea/seraficul/veșnicia.
Doamne ajută!
Dumnezeu cel sfant in taină sa ne ajute!
Man of God din 2021 despre Sf. Nectarie e absolut incredibil, de departe cel mai ortodox film pe care l-am vizionat vreodată.
Iartă-mă însă nu rezonez. După un început bun, filmul este destul de plat. Mult mai bun este Ostrov, de exemplu.
Ce bine că mi-ați amintit de Ostrov (The Island), citisem despre el și uitasem să-l adaug în watchlist. Îl voi viziona cu siguranță. Referitor la Man of God, prefer acest stil simplu, curat, tăcut, cald, profund, atât în scenariu cât și în regie și actorie, spre deosebire de stilul bombastic Hollywoodian în filme precum The Passion of the Christ al lui Mel Gibson.
Cum este Andrei Rublev din pdv. al mesajului ortodox? Tarkovski e preocupat mai mult de stilul experimental „hight art” în filmele sale, adesea cu cadre foarte lungi în care nu se întâmplă nimic, nu prea-l interesează narațiunea, motiv pentru care am evitat Andrei Rublev până acum. Citisem o recenzie foarte bună la Man of God pe Letterboxd – https://letterboxd.com/lopukhin/film/man-of-god/ – unde persoana recomanda și Ostrov și Andrei Rublev.