Citiți rubrica din această duminică, „Întrebări și răspunsuri”, cu teme mereu actuale pentru un ortodox. La final, aveți și un citat duhovnicesc. Vă mulțumim pentru comentarii!
Răspândiți dragostea!
Faceți click/tap pe întrebări pentru a vedea răspunsurile!
Lectură plăcută!
E nevoie și de cuvânt însă ca acesta să aibă putere e nevoie de exemplul personal.
Da, însă foarte, foarte greu. Vezi mucenicii care s-au sfințit prin Botezul Sângelui. Sunt și alte cazuri.
Pentru că suntem obișnuiți cu acesta.
Da, însă până la un punct. Sf. Liturghie nu ne absolvă de necesitatea de a face fapte bune.
Sufletul credincios.
Zidurile de apărare a inimii noastre (=suma dorințelor și a fricilor).
Gândul bun.
Depinde. Da, este indicat, însă trebuie totuși avut grijă să nu-i contaminăm pe ceilalți.
Fiecare cum vede. Sfinții se considerau astfel pentru că și-au curățit vederea. Cel care vede în ceață ii se pare că e relativ bine sau chiar „foarte bine”.
După roade. Crește dragostea, bucuria și pacea în noi?
Să nu credem că noi suntem centrul universului ci celălalt. Să avem mai multă credință în Dumnezeu și să acceptăm realitatea așa cum e și nu așa cum dorim. Roagă-te cu „Doamne Iisuse”
Toți ne înșelăm. Sfatul și ascultarea – spovedania ne feresc.
Cu plânsul și rugăciunea. Nu trebuie să fie gânduri.
Prin renunțare la griji și program duhovnicesc constant sub conducerea unui conducător duhovnicesc.
Dacă se repetă, da.
Nu.
Înseamnă să potențezi trăirea lui Dumnezeu pe pământ. Arta trebuie să fie o rugăciune.
Sacrificiile sunt duhovnicești și acestea nu le cere Dumnezeu ca un tiran ci sunt folositoare la mântuirea noastră că ne desprind de plăceri.
Să te rogi pentru ei. Nu ai puterea pentru a-i mustra. Dacă vezi că te tulburi când te rogi pentru ei atunci uită-i.
În clipa în care începe să asculte și să aibă spirit critic față de ispitele vieții. Când începe să aibă iubire de Hristos și iau în calcul moartea și veșnicia.
Citat duhovnicesc:
Un frate a întrebat pe un Bătrân: ,,Spune-mi, Părinte, pe cine trebuie să întreb despre gânduri? Oare se cuvine ca despre aceleași să întreb și pe altul?”
A răspuns Bătrânul: ,,Trebuie să întrebi pe acela în care ai încredere și ai aflat că poate duce gânduri; și în el să te încrezi, ca în Dumnezeu. A întreba și pe altul despre același gând e semn de necredință și ispitire. Căci de ești încredințat că Dumnezeu a grăit prin sfântul Său, ce trebuință ai să-L ispitești pe Dumnezeu, întrebând și pe altul despre același lucru?” (Avva Varsanufie)
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!