Urmăriți un foarte bun film de scurtmetraj care începe confuz, continuând într-un crescendo și terminând cu un sfârșit frumos și neașteptat.
Nu divulgăm mai multe detalii pentru a nu micșora surpriza sfârșitului.
Vizionare plăcută!
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
1 Comment
Va multumesc, Parinte!
Slava Domnului!
Ce dar frumos, un film inteligent, discret, despre cum divinul lucreaza delicat in prealumescul vietilor noastre.
Ma intrebam cand/unde am mai ascultat incantatia din film? – Psalmul 50 (anuntat de motto-ul filmului), interpretat de parintele gruzin, arhimandritul Serafim in aramaica. Vedeti clipul video, de unde am copiat textul explicativ de mai jos, nu pt evenimentul ecumenic, ci pt detaliile biblice, frumusetea interpretarii psalmului si grandoarea lacasului crestin, datand din sec. 11.
https://youtu.be/Xq3UX8yIBZI?si=vSwWnOPGNzG_-2lA
„La 20 km de Tbilisi, Papa de la Roma a fost primit de Patriarhul Ilia II al Georgiei în faimoasă catedrală a „Stâlpului de viață dătător” (Sveti-Tskhoveli). Catedrala, spune tradiția, adăpostește cămașa (ori mantia sau tunica) lui Hristos.
„Cămaşa era fără cusătură, de sus ţesută în întregime”, scria tânărul apostol Ioan, martor al Răstignirii.
În catedrala ortodoxă georgiană, Papa Francisc a folosit povestea acestei mantii „fără cusătură”, purtată de Mântuitor și trasă la sorți de soldații romani după Răstignire, ca simbol al unității creștine în opoziție cu sfâșierile dintre biserici.”