Citiți rubrica duminicală „Întrebări și răspunsuri” care cuprinde de această dată mai multe comentarii referitoare la Maica Domnului, dar și la mântuire, rugăciune și cum să facem față problemelor din cotidian.
Vă mulțumim pentru comentariile pe care ni le-ați scris și cărora le-am răspuns din darul Maicii Domnului. Sperăm să vă fie de folos!
Răspândiți dragostea!
Faceți click/tap pe întrebări pentru a vedea răspunsurile!
Lectură plăcută!
Dacă legea lumească nu ne împinge la păcat frontal stipulat ca atare de Biserică, atunci trebuie să ne supunem.
Filocalia – vol. 9 (ce cuprinde Scara și Avva Dorotei). De asemenea, „Războiul nevăzut” de Sf. Nicodim Aghioritul
Prin ruperea de lume și fecioria interioară.
Nimeni în trup nu poate să știe unde este Maica Domnului cu trupul.
Pentru că creștinul le vădește păcatul și la lumina acestuia îi forțează prin conștiință să se depărteze de acesta, însă cei păcătoși nu doresc acest lucru. Păcatul e drog.
Nu – deloc. Mai bine este să ne osândim pe noi înșine și să ne rugăm cu dor și durere lui Dumnezeu.
Da. Aș zice cu „Doamne Iisuse…” Vezi: „Rugăciunea lui Iisus – părintele Teologos”.
Ba da – Maica Domnului ne poate mântui – nu prin sine ci prin harul lui Hristos. Rugăciunile ei sunt totdeauna ascultate. Vezi toată istoria Bisericii de 2000 de ani.
Prin dobândirea Duhului Sfânt
Competiția este necesară numai cu noi înșine. Cu omul cel vechi din noi.
Din cauza asta le îngăduie Dumnezeu.
Din cauza societății care este foarte distorsionată.
Prin program și să nu dăm importanță exagerată celor lumești.
Filosofia lumească nu e bună – mai ales cea contemporană. Mai bine citește pe Sf. Părinți.
Nu neapărat prin necazuri însă e principalul drum. Sunt și altele.
Prin tăierea relațiilor nefolositoare trăim viața Sfinților Părinți. Tot monahismul se bazează pe asta. Nu ne interesează ce zice lumea când vrea să ne tragă în jos.
Sf. Ioan Casian – Filocalia 1. Sf. Paisie și Sf. Porfirie.
Prin împlinirea poruncilor lui Hristos.
Ca Maica Domnului să mijlocească pentru noi ca să ni se înmoaie inima și să scăpăm de energia demonică venită prin păcate.
Toți ajung în rai din milostivirea lui Dumnezeu. Toți zicem că sunt sfinți însă există diferență între mântuire și sfințenie. Stea de stea diferă în strălucire.
Să mulțumești Domnului și să ai un program duhovnicesc constant și echilibrat pe care să-l aplici în fiecare zi.
Din cauza grijilor și zgomotului din lume. Pe primul plan, însă, este ascultarea care în lume lipsește.
Da, dacă nu suntem atenți. Diavolul dorește să-și (re)câștige terenul pierdut.
Da, desigur. De obicei harul abundent prevestește asta.
Da, așa este. Trebuie însă să fim în tradiția Bisericii.
Până la păcatul frontal.
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
8 Comment
O întrebare pentru următoarea serie de Întrebări și răspunsuri.
Ce spuneți despre oamenii care apelează la hackerii pentru rezolvarea unei probleme legata de social media, sau mai exact ce spune BOR, despre asta daca este păcat sau nu este.
Este bine ca pe lângă programul de rugăciune zilnică, sa facem periodic câte un Canon de 40 zile la Maica Domnului sau la anumiți Sfinti prin citirea Acatistelor către aceștia, in funcție de chemarea lăuntrică pe care o simțim din partea Sfintilor? De ce in perioada când împlinim canonul avem multe ispite, si simțim o cădere din punct de vedere duhovnicesc? Cum putem depăși aceste stări si dacă e bine sa continuam canonul indiferent de greutățile pe care le întâmpinam?
si cartea „Fiecare zi, un dar a lui Dumnezeu” e buna pt depresie. In majoritatea paginilor vorbeste despre nadejde, infruntarea suferintelor. E o carte foarte frumoasa si plinade nadejde.
Ne vorbiți, vă rog, într-un video despre fecioria sufletului?
În ultima perioadă întâmpin situații în care simt .. că prin faptul că acord o atenție sporită cuiva, sau cineva mi se lipsește de inimă, sau vorbesc cu cineva (și prin asta îmi scade timpul de a vorbi cu Hristos), sau dacă în timpul rugăciunii îmi vin în minte persoane/discuții avute .. desfrânez în relație cu Hristos.
E de la Dumnezeu simțirea asta/ durerea că iar l-am trădat pe Hristos?
Dacă da, cum să o lucrez (cu pace)?
Și de unde sa știe părintele cu ce dragoste te gândești tu? Ca prima porunca e iubirea. Numai tu știi de ce natura e iubirea din gândurile tale. Sa se gândească un călugăr la asta? La asemenea întrebări personale îți răspunde duhovnicul care te cunoaște. Pe bune acum
Doamne ajută!
Ați putea vă rog să definiți mai pe larg energia demonică la care ați făcut referire de mai multe ori? Este totuna cu prezența duhurilor rele în preajma/asupra noastră sau este doar influența lor la nivel senzorial prin gânduri, percepții ?
Această energie demonică se poate transmite de la un om la altul? În mod concret, dacă o persoană suferă de o patimă, o poate transmite și altei persoane doar prin simpla prezența și prin dialogul cu acea persoană? Sau mama/tata pot transmite această energie urmașilor?
Vă mulțumesc!
Sunt prea multe întrebări ca să răspund într-un comentariu. Vezi https://www.chilieathonita.ro/2022/04/05/dovezi-ale-existentei-diavolului-parintele-teologos/ . Da, se poate transmite de la un om la altul. Vezi patima mâniei.
Buna ziua,cuviosi Parinti
Sufar de poliartrita reumatoida, Slava Domnului am incarcare.Boala se manifesta cu dureri mari in articulatii.ei bine cand ma concentrez la rugaciune , ma cuprind durerile atroce,iar la rugaciune {cea a mintii} nu renunt nici in ruptul capului.Ce sa fac ?
Domnul Dumnezeu, sa va mantuiasca