Începutul smereniei apare sau printr-o viață ascetică corespunzătoare sau printr-o mare dramă.
În afara ortodoxiei nu avem asceza necesară pentru a ajunge pe culmile smereniei însă Dumnezeu care dorește să-i aducă pe cât posibil pe toți cei bine intenționați cât-de-cât mai aproape de el, îngăduie mari drame ca oamenii să vadă că sunt limitați și să nu se distrugă prin mândrie.
Din păcate, însă, mai ales pentru cei care nu sunt ortodocși, dacă viața îi smerește printr-o întâmplare, nu înseamnă că oamenii respectivi s-au și sfințit.
Totuși remarcăm smerenia lui Brian May – unul dintre cei mai celebri și longevivi chitariști din istorie – în clipa în care a fost numit cel mai mare chitarist de o prestigioasă publicație din domeniu.
Drama prin care a trecut Brian May – chitaristul formației Queen – dimpreună cu ceilalți membri ai formației a fost moartea solistului formației, Freddie Mercury, care a murit la 45 de ani de SIDA, virus pe care l-a contactat în urma uneia din relațiile homosexuale pe care le-a avut.
Vizionare plăcută! (după clip aveți podcastul și transcriptul)
Powered by RedCircle
HOWARD STERN [prezentator]: Brian May a fost desemnat cel mai bun chitarist rock din toate timpurile de către Guitar World. Am făcut așa încât să ne întâlnim cu Brian, care se întâmpla să fie la Sirius XM și l-am întrebat despre această onoare și a fost foarte umil și nu i-a acordat prea multă credibilitate.
BRIAN MAY [chitarist Queen]: Care este reacția mea la numirea mea ca drept cel mai mare chitarist din lume al tuturor timpurilor? Iau totul cu un strop de sare, pentru că nu poți spune cine este cel mai bun. Ceea ce e frumos la cântatul la chitară e că toată lumea e diferită. Nu poți să ierarhizezi cu adevărat oamenii. Desigur, am și eu favoriții mei. Aceasta va fi următoarea întrebare? Dar faptul că oamenii m-au pus în această poziție mă face să zâmbesc. E un sentiment minunat!
HOWARD STERN: Da… E foarte frumos și …
ROBIN QUIVERS: Îmi amintesc că au apărut aceste liste. Ne putem bucura de toți… De ce trebuie să fie cineva cel mai bun din toate timpurile?
HOWARD STERN: Pentru că asta e ceea ce trebuie să facem, pentru oameni. L-am întrebat și pe Brian, care este considerat cel mai bun chitarist al tuturor timpurilor, iar lista lui l-a inclus pe Eddie Van Halen, precum și pe Nuno Bettencourt, nume de care am mai auzit înainte (e de la Extreme), dar iată ce a avut de spus Brian:
BRIAN MAY: Nu sunt în primul milion de chitariști din lume. Știu asta… Nu am nicio șansă… Sunt oameni pe care îi ascult în fiecare zi, care fac lucruri pe care nu le-aș putea face niciodată. Interpretare mai bună la corzi… Și zâmbesc pentru că e atât de frumos și e atât de departe de ceea ce aș putea face eu vreodată. Nu mă deranjează, pentru că nu mă simt în competiție, doar îl iubesc pe tipul ăsta și îmi place ceea ce face. La fel și pe Jeff Beck, la fel și pe Ed Van Halen. Am lucrat împreună și a fost cea mai minunată experiența. Îmi cădea falca de fiecare dată când atingea corzile… Era pur și simplu frumos, așa că sunt atât de mulți chitariști minunați: Steve Vai e colosal, frumos și, bineînțeles, eu încă îl mai am pe vechiul meu erou – Eric Clapton. Este încă eroul meu. Jimi Hendrix e încă eroul meu. Bineînțeles că va fi mereu. Jeff Beck pentru mine este cineva atât de excepțional…, dincolo de orice ți-ai fi putut imagina.
HOWARD STERN: Ne-a povestit despre abordarea sa personală privind cântatul la chitară, tehnica sa… Iată!
BRIAN MAY: Tot ce am făcut vreodată a fost să cânt așa cum simt și să fac din chitară vocea mea. Cânt [la chitară] ca și cum aș vrea să cânt. Nu sunt cel mai mare vocalist din lume. Nu sunt nici cel mai bun chitarist, dar îți mulțumesc că spui asta. Dar eu pot vorbi cu chitara, pot să o fac să cânte și asta e tot ce fac. Vine din interior și… Nu cred că vreun chitarist ar trebui să simtă că are ceva de dovedit. Nu e o competiție. Kurt Cobain este un exemplu bun. Nu sunt multe chestii tehnice acolo și el nu a lucrat atât de mult să fie tehnic și totuși ne-a lăsat o moștenire, una dintre cele mai bune muzici pentru chitară din toate timpurile. Așa că nu este vorba de tehnică, ci de ceea ce pui înăuntru și cum te simți, și cum sentimentul se transmite în interpretarea ta la chitară.
HOWARD STERN: Mă bucur că l-am intervievat, se pare că are multe de spus.
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
4 Comment
Sa-mi fie cu iertare dar cam multe materiale despre filme si muzica. Interviuri totak irelevante cu 0 sau minim continut duhovnicesc. In loc de a posta doar de dragul de a posta poate considerati sa faceti pauza de o zi doua intre postari si sa creati un material mai semnificativ.
Sfinti contemporani, sfinti romani mai putin cunoscuti, martirii inchisorilor, sfintii zilei sunt doar cateva sugestii….
Interviuri cu Brian May si Axl Rose se pot vedea si pe orice canal de muzica…usor usor se dilueaza continutul duhovnicesc(puteti remarca si prin putinele reactii de pe grupul de whatsapp cand postati aceste materiale „goale” duhovniceste).
Chiar daca poate parea aspru comentariul am simtit nevoia sa va impartasesc aceasta opinie.
Fie ca Maica Domnului sa va calauzeasca!
Afirmația dvs. este total neadevărată. Dacă numeri statistic o să vezi că despre muzică au fost doar 3+2 postări în 4 (patru) săptămâni. Între Axl Rose și Brian May este aproape o săptămână. Vă rugăm să verificați postările. Faptul că Brian May are o atitudine atât de smerită considerăm a fi un lucru extraordinar. Cel puțin noi nu vedem în fiecare zi pe cineva care iese câștigător măcar la un concurs local și laudă din destul și cu smerenie pe alții care ar fi trebuit să-i ia locul. Din contră: e nebun de bucurie și se crede un (semi)zeu chiar dacă e doar un concurs local și nu „cel mai bun din lume” ca și în cazul lui May. Remarcăm din analitice că aceste articole sunt foarte căutate. Nu ne luăm după reacțiile din grupurile de w/app care sunt total irelevante când avem Google Analytics pe site. Tinerii sunt foarte dependenți de muzică, din păcate. Avem mii de vizualizări pe zi pe articol. Ce relevanță pot să aibă câteva inimioare pe w/App? Pe de altă parte, da, avem o campanie acum legată de muzică pe care o să o terminăm în curând și vom trece la o altă temă. Referitor la materialele pe care le menționați, ar trebui să avem materiale inedite cu aceștia. Dacă avem, le vom posta imediat. Evităm să repostăm iarăși și iarăși aceleași materiale luate de pe alte site-uri.
Știți vorba aia ca Dumnezeu se bucura mai mult pentru un păcătos… Dacă prin aceste postări măcar un om ajunge aproape de Dumnezeu, e ceva extrem de bun. Plus că veți vedea un trend în postări, și un antagonist între reacția acestui om recunoscut în domeniu și a doi mucosi ce în urma unei realizări waw se cred buricul pământului. Ca să nu mai spun ca au început festivalurile, deci cel mai bun moment sa dai exemple din muzica.
*antagonism. Cu siguranță nu fiecare postare e pe placul unei sau altei categorii, pentru ca suntem diferiți. Cred ca este pentru toată lumea, și e ok sa citiți ce va reprezinta. E un efort sa postezi zilnic, mai ales în condițiile în care cumva ai ales sa te depărteze de lume, speram sa o puteți face. E un efort și sa faci fata atâtor oameni și părintele Pimen se simțea obosit, chiar înainte sa explice. Eu sper sa aveți sănătate, ca o egoista ce sunt, pentru ca mereu cad, și va citesc, sau ca urmăresc și mai piere furia și setea de „dreptate” și tot asa