Citiți rubrica din această duminică, „Întrebări și răspunsuri”, care include o selecție amplă de comentarii primite platformele O Chilie O Chilie Athonită: Bucurii din Sfântul Munte, cărora le-am răspuns. Vă mulțumim pentru comentariile pe care ni le-ați transmis!
Răspândiți dragostea!
Faceți click/tap pe întrebări pentru a vedea răspunsurile!
Lectură plăcută!
Nu suntem conștienți de asta pentru că avem întunecarea minții. Cu asta se ocupă Biserica, de fapt: cu luminarea minții.
Da, – trezvia și ascultarea.
Silește-te să mulțumești fără să simți și atunci Dumnezeu îți va da simțirea.
Să-l spui la spovedit că supra-analizez. E o lipsă de credință și o oarecare încredere în capacitatea minții noastre.
Dacă avem conștiința că Dumnezeu este un Tată iubitor care este tot timpul gata pentru vindecarea noastră și nu pentru pedepsirea noastră.
Prin rugăciune și mai ales prin ascultare.
Pozitivă este smerenia; înmuierea inimii. Negativă nu există – dacă desigur este făcută în Hristos, cum trebuie. Să nu deznădăjduim!
Da, ajută, însă ascultarea și atenția este pe primul loc. De aici vine și rugăciunea.
Da, desigur. Un fel de rugăciune.
Să nu te îndreptățești și să nu încerci să-ți impui părerea.
Da – și dintr-o folosire excesivă a celularelor / ecranelor.
Da, la început. E mai complex cu frica de Dumnezeu. Trebuie să ne fie frică să nu-I pierdem Dragostea.
Oarecum. Experimentăm harul și știm mai mult sau mai puțin unde trebuie să ajungem.
Prin ascultare și îndurarea ocărilor și nejudecarea celorlalți.
Copiii nu sunt vinovați pentru păcatele părinților. Dumnezeu nu pedepsește pe nimeni. Copiii, însă, pot să sufere traumele păcatelor părinților.
Da, și mai ales să fim concentrați pe ceea ce scrie prin rugăciune.
Să te rogi mai mult și să te deschizi la inimă în fața Domnului!
Când mergem la mănăstire și simțim că acolo este locul nostru. De asemenea, simțim că locul nostru nu (mai) este în lume.
Prin rugăciune și program duhovnicesc constant. Trebuie să tăiem grijile care ne scot afară din simțirea lui Dumnezeu.
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
5 Comment
Părinte, care este fundamentul biblic că trebuie să ne păstrăm fecioria? Cu privire la cea trupească, în care pasaj găsim aceasta ca și poruncă?
Maica Domnului și Hristos au fost feciori. De asemenea, Sf. Ap. Pavel zice că dorește să fie toți așa cum este el (fecior). De asemenea Sf. Pavel continuă zicând că cel care dorește să-și mărite fecioara nu păcătuiește; bine face. Însă cel care dorește să o păstreze fecioară și mai bine face. Desigur că dacă vorbim de (prea)desfrânare aceasta este un păcat mare.
Sărut mâna! Cu privire la păstrarea ei înainte de a păși în viața de familie, ce cuvânt ați putea pune la inima noastră? Mulțumesc
Sarut-mana!
După o perioadă în care m am indepartat de Dumnezeu am revenit cu mult mai multă rugăciune și dorința de a urma aceasta cale pornind de la o situație foarte dificila apărută în viața mea. Se poate că această situație sa fie o șansă pentru mine de a mă reîntoarce spre Dumnezeu? Cel puțin așa simt. Și în tot acest timp de revenire am simțit și înțeles multe din Tristetile și supărările trăite anterior. Exista posibilitatea sa se întâmple toate acestea pentru a nu mă pierde cu totul? Sau mintea mea gândește prea mult?
Doamne ajuta!
Părinte c’è este un abonament o chilie athonita și cât costa?