Citiți rubrica „Întrebări și răspunsuri” selectate din comentariile pe care ni le-ați trimis și cărora le-am răspuns pe platformele O Chilie Athonită: Bucurii din Sfântul Munte, în cursul acestei săptămâni. De data aceasta este o rubrică amplă, cu subiecte multiple de care sperăm să vă folosiți.
Vă mulțumim pentru comentarii!
Răspândiți dragostea!
Faceți click/tap pe întrebări pentru a vedea răspunsurile!
Lectură plăcută!
Vezi ce apreciază oamenii duhovnicești de lângă tine.
Să te rogi la Maica Domnului și să nu dai o importanță exagerată la toate nimicurile. Să avem smerenie și răbdare. Răbdare.
Da. De conducător duhovnicesc.
„Doamne, descoperă-mi căile pe care voi merge!” și întreabă pe cei duhovnicești care te cunosc.
Este esențial, inclusiv pentru sistemul nostru nervos. Fără program nu putem să avansăm.
Să te rogi ziua cu „Doamne Iisuse…”. Noaptea să-ți muți mintea altundeva și să spui „Doamne Iisuse…”. Să nu dai atenție și să strigi după Mămica Domnului
Spovedim faptele. Dintre gânduri doar cele care insistă.
Eh… este primită, chiar dacă este de o calitate inferioară. Dumnezeu așteaptă de la noi mărturisirea noastră de credință. Să facem ce putem.
Nu neapărat. Poate fi și iubirea de sine.
Starea naturală a sufletului sănătos. O stare foarte activă de odihnă, bucurie și har.
Nu. Tocmai din asta trebuie să tăiem grijile.
Nu. Din contră. E semn de egoism. Crezi că nu ți se cuvine umilința. Toți suntem vrednici să fim umiliți pentru păcatele noastre. Așa ne trebuie! De ce să avem sufletul îndurerat?
Da, e nevoie de sacrificii însă nu e greu. Doar iubirea de sine ne împiedică.
Dacă te întristezi dacă te mustră cineva.
Să faci ascultare și tăcere.
Pentru a ne da posibilitatea de a ajunge în rai.
Se poate crește prin ascultarea noastră față de ei și prin înduhovnicirea tuturor.
Să fii concentrată pe programul tău duhovnicesc și să n-ai contacte multe cu lumea.
Și din familie. Cei nevoiași care au nevoie cel mai mult trebuie miluiți.
Spune „Dumnezeu știe pe fiecare!” – „Eu nu știu nimic!”
Prin tăierea grijilor și desprinderea de lume.
Să ai credință în Dumnezeu. Nu te îngriji atât de tine și lasă-l pe Dumnezeu să se îngrijească.
Nu. Numai cu fapta.
Întreabă pe un om pe care îl validează bunul Dumnezeu în fața ta.
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
4 Comment
Doamne ajuta, parinte!
Am citit într-o carte,nu mai stiu daca era scrisa de parintele Anania sau altcineva, despre iubirea de sine ca pacat si dragostea de sine ca virtute.
Puteti sa explicati diferenta dintre cele doua?
Iubirea de sine este egoul,egocentrismul iar dragostea de sine se referă la demnitatea personala.Ma iertați pentru îndrăzneală.Doamne ajuta.
Este egoism și în relația soț și soție dacă ne simțim rău judecați și nedreptățiți? Ce putem face în relația asta așa de specială…nu este ca relația cu un prieten pentru că se trăiește împreună…sunt mai multe implicate …că putem face când soțul sau soția devin agresivi cu cuvintele ? să avem răbdare? Părinte ,este așa de dificil câte o dată… Dumnezeu și Măicuța Domnului să vă binecuvânteze
Da, răbdare și rugăciune. Să nu escaladăm în acele momente că n-o să iasă bine. După ce trece valul întunecat al mâniei să oferim multă dragoste. Să abordăm temele care unesc și să evităm temele care divid. Dacă totuși trebuie să le abordăm și pe acestea, trebuie să găsim momentul potrivit.