Ascultați pe Konstantin Kisin care cu o minte foarte clară ne dovedește într-un mod concis că ideologia „woke” așa cum a ajuns astăzi este, de fapt, o ideologie foarte agresivă, o ideologie a rănirii celorlalți prin hipersensibilizarea noastră, o ideologie anti-umană.
Vizionare plăcută! (după clip aveți podcastul și transcriptul)
Powered by RedCircle
Reporter: Acum, acest post TV nu s-a dat niciodată la o parte de a înfrunta presiunile gloatei și a „activismului” său, care a condus la scoaterea multor oameni din [viața publică]. Dar, în sfârșit, judecata sănătoasă a triumfat când prietenul și producătorul podcastului „Triggernometry”, Konstantin Kisin, a atacat [mișcarea] „wokeness”, într-un discurs la Universitatea Oxford, discurs care a ajuns viral pe internet cu peste 50 milioane de vizualizări și care crește mereu. Priviți!
KK: „Singurul lucru pe care „wokeness” ni-l aduce nou este spălarea pe creier a unor minți tinere, luminate, cum sunt ale voastre, ca să credeți că sunteți victime, ca să credeți că nu aveți niciun obiectiv, ca să credeți că ceea ce trebuie să faceți pentru a crea o lume mai bună este să vă plângeți, să protestați, să aruncați cu ciorbă pe tablouri. Adoptăm această poziție pentru că știm că modalitatea de a face o lume mai bună este prin muncă, prin creație, prin construcție. Iar problema cu modul de a gândi al „wokeness” este acela că a modelat prea multe minți ca ale voastre ca să uitați de toate acestea.
De unde vine interesul?
R: Konstantin, bravo! Înțeleg acum motivul pentru care 50 de milioane de oameni te-au vizualizat. Cred că ne-ai dat [tuturor] speranța că, poate, momentul schimbării cu privire la această nebunie a sosit. Ce crezi?
KK: Cred că, de asemenea, motivul pentru care oamenilor le-a plăcut [ce am zis] este acela că i-am provocat pe acești tineri să devină mai buni. Așa cum știi și tu, și eu, deoarece am vorbit despre problemele generate de modul de gândire „wokeness”, trebuie să începem să ne gândim la cum am putea să trecem peste asta. Și avem nevoie de acești tineri. Aceștia ne vor plăti pensiile peste 40 de ani, sau când va veni vremea. Avem nevoie ca aceștia să se trezească. În discursul pe care l-am ținut a fost vorba despre schimbările climatice, o temă de care aceștia sunt preocupați, [am afirmat] că cine este interesat trebuie să și facă ceva și să găsească soluții tehnice. Aceasta este ceea ce cred că trebuie să demarăm; în loc să ne focalizăm pe ceea ce este rău cu „wokeness”, că doar știm ce este rău cu acesta, trebuie să începem să vedem cum încurajăm pe tineri să devină mai buni, mai puternici mental.
R: Este greu pentru ei, Konstantin. Pe cât de mult îi critic, [recunosc că] aceștia trăiesc într-o societate în care li se spune încă de la o vârstă fragedă, nu numai că este normal să fii o victimă dar, câteodată, este de preferat să fii o victimă, un fel de a te bălăci într-o stare de victimizare.
Adulții trebuie să preia frâiele
KK: Adevărat. De aceea noi, ca adulți, trebuie să preluam frâiele. Dacă vrei să faci ceva trebuie să ai în vedere realitatea. Tinerii vor să meargă înainte cu viața lor, vor să ajungă ceva, iar victimizarea nu va conduce la nimic din toate astea. Iar aceștia nu au auzit acest mesaj până acum. Unul din lucrurile interesante despre ce s-a întâmplat au fost discuțiile cu studenții pe care le-am avut după prezentarea de la Oxford, și au fost o mulțime dintre ei …
R: cum au fost aceste [conversații]? Le-a plăcut [prezentarea]?
KK: Aș putea zice că la o parte dintre ei le-a plăcut. Dar lucrul interesant a fost că au venit câțiva la mine și mi-au zis: „Știi ceva, am fost foarte sceptic la început, dar discursul tău m-a făcut să reflectez despre asta.”, iar de aici ar trebui să începem să ne gândim care este viziunea noastră, pozitivă, în legătură cu acești tineri și pentru copiii noștri. Așa cum știi, atunci când vorbim despre generația noastră, sau generația lor, suntem dezamăgiți de generația precedentă care nu ne-au spus despre modul în care să gândim, modul în care să ne trăim viața.
R: Sunt de acord. Dar oamenii sunt chemați să ia și decizii personale, nu-i așa? Dacă ne uităm la trecutul meu, sau trecutul tău, spre exemplu, niciunul dintre noi nu s-a născut cu lingurița de argint în gură. De asemenea, nu am fost născuți în această țară, condițiile nu au fost prielnice pentru noi, aș zice, sunt nenumărate lucruri despre care aș putea vorbi despre care lumea ar putea zice despre mine că sunt o victimă, dar refuz să accept asta. Nu vreau să mă împărtășesc și altora, cu toate că sunt o persoană deschisă, dar refuz să fiu unul din acei oameni care se victimizează. Cred că unul dintre cele mai rele lucruri în legătură cu „wokeness” este faptul că se concentrează pe trecut, fără să se refere la modul cum ai putea utiliza obstacolele din viață pentru a scoate ceva mai bun.
KK: N-aș putea să nu fiu de acord cu tine, Dan. De aceea cred că mesajul pe care ar trebui să-l împărtășim cu oamenii este acela că dacă acum 20 de ani dormeam într-un parc din Edinburgh deoarece nu îmi puteam permite să plătesc chiria și uite unde am ajuns acum: sunt autorul celei mai vândute cărți după cum susține „Sunday Times”, am o emisiune pe Youtube de foarte mare succes, iar aceasta este frumusețea Occidentului, așa cum scris în carte. Avem oportunități de a face ceva prin tine însuți: tu ai făcut-o, au am făcut-o, sunt o mulțime de oameni care ne privesc, printre ei poate și tineri, care au avut oportunitatea să o facă la fel de bine. Și știi ceva? Locuim într-o țară, cum sunt puține în lumea asta, în care poți să vii cu nimic și să ajungi cineva. Aceasta este frumusețea când vorbești despre Occident.
Managemetul extremismului
R: Ascultă, îmi place mesajul tău pozitiv dar ce poți să zici despre acele momente când devii foarte furios când vezi lucruri ca cele de dinainte de pauză, cu acești idioți radicali, care, așa cum știi, sunt tineri, din clasa de mijloc, socialiști spumoși ( de „șampanie”) din universități, ca Oxford, aruncând cu vopsea, cum au făcut astăzi, pe întreaga fațadă a biroului lui Michael Gove crezând că prin asta își impun punctul de vedere, dar, în mod concret, tot ceea ce obțin este ca cei ce aparțin clasei celor care muncesc [cu mâinile] să vină ca să curețe după ei. Aceasta este ceea ce mă înfurie cel mai mult; acest sentiment de privilegiat și de prostie care este enervant.
KK: Sunt de acord cu tine. Apropo, cu cât intervievăm mai multi oameni pe [canalul meu] „triggernometry” despre această chestiune, cu atât mai mult realizez că „wokeness” este o ideologie antiumană și de aceea am vorbit atât de mult despre schimbările climatice. Și nu este vorba dacă aceasta se va întâmpla sau nu, ci despre cum vom rezolva asta. Problema pe care se pare că o avem este următoarea: suntem oameni răi și de aceea trebuie să fim pedepsiți ca să obții „zero net” (!) și alte prostii. Iar ceea ce am spus în discursul meu a fost că [în felul acesta] ai să faci pe săracii pensionari din Marea Britanie să moară în frig iar problema climei nu se rezolvă în nici un fel. Sunt de acord cu tine că există o mulțime de lucruri care ne enervează dar cred că trebuie să începem să le vorbim tinerilor. Să ne aducem aminte că aceștia sunt tineri și că nu știu nimic. Tu ce ai știut cînd ai fost la vârsta de 20 de ani? Eu ce am știut? Trebuie să începem să-i implicăm, să-i provocăm să fie …
Interesele politice
R: Problema [cu ei] este că cred că știu totul! Și din cauza [ideilor] lui Greta Thunberg, din cauza [ideilor] activiștilor „woke”, ca Nichola Sturgeon [primul ministru al Scoției], care profită de tinerii de 16, 17 ani pentru avantaje politice și pentru a-și promova agenda politică a „wokeness”, în fapt, acestor tineri li se dă putere într-un mod de care generațiile precedente nu s-au bucurat.
KK: Sunt de acord cu tine. Cred că există cadrul de stimulente pentru ca [tinerii] să devină victime, și vorbeai de [prințul] Harry și Megan mai devreme, iar noi am avut pe David Starkey într-o emisiune care va fi prezentată duminica viitoare, în care acesta a subliniat că Harry a realizat ceva foarte, foarte mare în viața sa, prin inițierea Jocurilor [olimpice pentru persoanele cu handicap] „Invictus”, iar „Invictus” în latină înseamnă „neînvinsul”, iar acesta este un lucru incredibil. Bineînțeles că ai dreptate.
R: De altfel, vorbești despre asta în cartea ta [„O scrisoare de dragoste a unui emigrant către Occident”] și cât de ironic este acum devenind cea mai mare victimă din lume.
Victimizarea
KK: [Prințul Harry] este un foarte bun exemplu cum victimizarea este stimulată în societatea noastră, dar cred că adevărul este acela pe care îl știi și tu în întregime, Dan, că acest mod de a-ți trăi viața nu te va face fericit. Cred că [prințul] Harry este un foarte bun exemplu în acest sens. Deci, mesajul către tineri trebuie să cuprindă că dacă vor să se realizeze în viață, dacă vor să ajungă cineva, au această posibilitate iar lamentarea lor nu va face lucrurile mai bune.
R: Acesta este un mesaj grozav. Mi-a plăcut cu adevărat discursul tău [la Oxford], l-am urmărit integral și-l recomand cu căldură [tuturor], și cred că ai lovit chiar la țintă cu exemplul lui Harry: înainte de „wokeness” acesta a făcut ceva nemaipomenit pentru lume, Jocurile „Invictus”, care ar fi putut fi moștenirea sa, și poate, într-o zi, vom recunoaște asta, iar atunci părea un om fericit, cu adevărat fericit, ca acum, după mișcarea „wokeness” nu a mai făcut nimic pentru asta …, se simte mizerabil, și tot ceea ce face este să vorbească despre el ca victimă, în loc să ajute pe cei care sunt cu adevărat victime ale lumii, pentru că tinerii se uită la cei doi [Harry și Megan] și își vor face o idee pentru ce ți-ai dori să respingi ideologia “woke”. Cred că ai făcut un lucru minunat că ai declanșat această discuție.
KK: Mulțumesc că m-ai invitat.
R: Mi-a făcut plăcere să te văd. A fost Konstantin Kisin care este realizatorul emisiunii „Triggernometry”.
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
1 Comment
Corect. Recent am realizat că extrema stângă (precum mișcarea woke) cât și cea dreaptă autoritară (precum dictaturile islamice dar și creștine din păcate, gen Putin) au la bază aceeași natură nocivă: victimizarea. Doar că se manifestă diferit: una se simte victimizată de o sumedenie de elemente din societate, iar cealaltă se simte victimizată de occident. Nici de noi nu e străină victimizarea, din păcate. În rândul creștinilor se tinde în general spre „vai cum ne distruge pe noi occidentul decadent și ne fură tradițiile și credința”. Ceea ce complică lucrurile e că victimizarea pornește adeseori de la adevăruri, cum ar fi istoria sclaviei în SUA, sau la noi faptul că într-adevăr sunt lucruri nocive care vin din occident, sau cum în Orientul Mijlociu occidentul într-adevăr a invadat și bombardat constant pentru a fura petrolul. Dar în final cei în cauză sunt în primul rând responsabili pentru drumul ales (atât ca neam cât și individual) și mai puțin alții. Cu cât acceptă asta mai rapid, cu atât mai bine le va fi.