De secole, Giulgiul de la Torino, a fost una dintre cele mai controversate și mai misterioase obiecte de pe planetă legate de Domnul nostru Iisus Hristos.
De la prima sa apariție documentată în lumea vestică, în 1354, a pus pe gânduri pe oamenii care s-au ocupat de acesta.
Unii îl consideră o înșelătorie, alții îl consideră giulgiul unui om obișnuit care a murit într-un mod brutal; pentru alții, însă, înseamnă ceva cu totul remarcabil.
Acum, însă, pentru prima dată experții au lucrat ani de zile pentru a recrea modelul 3D a omului tainic care ei socotesc că a fost înfășurat în giulgiul respectiv.
Modelul 3D a corpului fost expus în Catedrala din Salamanca pentru a putea fi vizionat.
Cu toate că un om duhovnicesc îl are pe Hristos în inimă, vizionarea acestui lucru poate să ajute la creșterea evlaviei noastre.
Vizionare plăcută! (după clip aveți podcastul și transcriptul)
Powered by RedCircle
De secole, Giulgiul din Torino a fost una dintre cele mai misterioase și controversate bucăți de pânză de pe fața planetei. De când a apărut, pentru prima dată în 1354, a derutat savanții și oamenii de știință de-a lungul veacurilor. Pentru unii este o farsă sau este o persoană obișnuită care a murit într-un mod brutal, dar pentru alții reprezintă ceva cu adevărat remarcabil. Acum, pentru prima dată, experții au petrecut ani de zile recreând ceea ce ei cred că este omul misterios sub acel giulgiu.
Aici, la Catedrala din Salamanca, în Spania, a fost lansată o nouă expoziție care își propune să înfățișeze ca niciodată trupul care a fost înfășurat în acel giulgiu. Din interiorul catedralei, expoziția este expusă, prezentând diverse picturi și obiecte pentru a ilustra ultimele zile din viața lui Iisus. Alvaro Blanco este un expert spaniol și omul din spatele întregului proiect.
Ce face această expoziție specială este că, după 14 ani de investigare a Giulgiului Sfânt, am ajuns la un punct în care nu mai este o dezbatere a științei, ci mai mult o dezbatere a realității, știm că Giulgiul a fost înfășurat în jurul unui corp de om și acum am reprodus acel om.
S-a făcut multă muncă de-a lungul secolelor pentru a încerca să confirme sau infirme autenticitatea Giulgiului actual de la Torino, dar niciodată până acum nu a fost depusă o muncă atât de minuțioasă pentru a recrea un model în mărime naturală al omului care ar fi putut fi sub el. Pentru prima dată în istorie, imaginea pe care am creat-o pe Giulgiul nu are influența unei mișcări artistice. Nu este romanic, nu este gotic, nu este Michelangelo, nu este renascentist, nu. Nu artistic. Este realitate, este hiperrealism. La sfârșitul expoziției este ceea ce organizatorii numesc figura hiperrealistă a omului mister. În fața presei în așteptare și a demnitarilor locali figura este dezvăluită lumii. Figura este o lucrare extraordinară care arată incredibil de realist. Sculptura hiperrealistă, care e fabricată din silicon latex și păr uman real. A fost făcută pe baza datelor culese de la celebrul Giulgiu din Torino. Pielea se scufundă, părul este uman, cântărește 75 de kg, se comportă ca o persoană adevărată.
Cred că a fost un mare risc pentru că am reușit să creăm cu succes imaginea omului de sub acel giulgiu, chiar și capul prezintă răni și sânge, sugestia fiind că sunt din coroana de spini.
Expoziția nu pretinde că aceasta este figura lui Iisus Hristos sau nu. Vrea ca oamenii să-l viziteze și să ajungă la propria concluzie despre cine este acest om misterios. Dar pentru creatorul său, Alvaro Blanco, după ce a lucrat atât de mult timp la piesă, răspunsul este evident. Poate că răspunsul este la fel de simplu precum ni s-a spus. Că ne uităm la jertfa unei persoane făcută într-un act de dragoste și un act de bunătate și în care a lăsat acel Giulgiu Sfânt ca o amintire.
Catolicismul nu aprobă sau respinge oficial Giulgiul din Torino. Expoziția își va începe acum turneul în jurul lumii, creatorul speră că oamenii care vin să-l vadă vor fi profund mișcați după ce au văzut pentru prima dată într-un mod atât de realist portretizarea trupului omului Iisus Hristos care a fost înfășurat în Giulgiul din Torino.
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
7 Comment
Doamne ajută!
Giulgiul este un fake la fel ca foarte multe alte obiecte din aria romano-papismului.
In Sf. Evanghelie citim că apostolul Petru a găsit marama de pe cap separată de restul giulgiului.
Cum avea să se imprime imaginea feței ca cea de pe fake-ul din Torino dacă acestea erau separate în mormânt?
Singura imagine reală din istorie cu fața lui Hristos este cea de pe marama Veronicăi.
Giulgiul este un fake Intr – adevăr.La învierea Mântuitorului marama era pusa deoparte … Deasemenea ,ritualul de îngropare la evrei ,presupunea că marama sa fie separată de restul giulgiului.
Și Biserica Ortodoxă ce gândește de acest giulgiu?
Zic si eu gandul meu, cu iertare. Gandul e sa cinstim „giulgiul” Sfintilor Inchisorilor, il avem atat de la indemana dar totusi il tinem departe, ce durere…
Faptul ca azi cinstim ziua nationala se datoreaza in mare parte si Sfintilor nostri atat de dragi, atat de iubitori.
Cat despre giulgiul din Torino, mai intrebam si constiinta.
Doamne ajuta!
Nimic. Păstrează tăcerea. Ceea ce spune multe.
Mă întristează să văd un posibil „corp ” al unui eventual Iisus expus ca o maimuță spre satisfacerea curiozității oamenilor.
@ Smaranda : ai perfecta dreptate.