Vizionați un cuvânt dureros de actual a unui preot arab în care acesta analizează care este planul diavolului în era digitală în care trăim. Facebook, whatsApp, Snapchat… de ce?
Vizionare plăcută! (după clip aveți podcastul și transcriptul)
Powered by RedCircle
„Fericiți cei curați cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu.” (Matei 5, 8)
Să vedem care este primul pas: primul pas este „Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este Împărăția Cerurilor”. (Matei 5, 3) Ce este „sărăcia cu duhul”? Este smerenia. Deci prima etapă a curățirii inimii este smerenia. Și smerenia este veșmântul dumnezeirii, după cum spune Sfântul Isaac Sirul. A se îmbrăca cu Dumnezeu, adică a fi ca Dumnezeu și a dobândi virtutea în care Hristos S-a deşertat pe Sine, chip de rob luând. (Filipeni 2, 7) Hristos a biruit moartea prin smerenie, ca noi să ne îndumnezeim prin smerenie. Hristos S-a smerit și S-a făcut om pentru a ne îndumnezei pe noi. Așa că ar trebui să ne smerim, ca Hristos să ne îndumnezeiască. Deci prima virtute pe care ne-a dat-o Hristos este smerenia.
Ce este smerenia?
Ce este smerenia? Zdrobirea inimii… Ce înseamnă asta? Să știi cine ești cu adevărat și care sunt păcatele tale. Să intri în inima ta. Ar trebui să intri în inima ta. În secolul 21, telefoanele mobile nu ne lasă timp pentru noi înșine. Suntem pe Facebook apoi intrăm pe WhatsApp apoi pe Instagram. Când terminăm pe Instagram intrăm pe Snapchat și când terminăm acolo, avem deja mesaje noi pe WhatsApp… etc. Și mai este și Tiktok. Deci, războiul diavolului în secolul 21 este acela de a nu-l lăsa pe om să stea cu el însuși. Și asta s-a întâmplat cu fiul risipitor care „și-a venit în sine”.
Diavolul se teme ca nu cumva omul să stea un minut cu el însuși. Pentru că atunci când omul stă cu el însuși, își va aminti ceea ce a pierdut. Unde a fost și unde este acum. Așa că prima etapă este ca omul să intre în inima lui și acolo el începe să-și vadă adevărata identitate, acolo se va afla gol în fața lui, în fața poruncilor lui Hristos. Atunci omul începe să realizeze ce a pierdut și care sunt păcatele care îl robesc.
Fericirile
După aceasta ajungem la „Fericiți cei ce plâng, că aceia se vor mângâia” (Matei 5, 4) Când îți vezi păcatele și începi să strigi „fericiți cei ce plâng”, îl auzi pe Hristos spunându-ți „căci vei fii mângâiat”. Când începi să plângi pentru păcatele tale prin smerenie și pocăință, harul lui Dumnezeu începe să curgă în tine și să-ți dea mângâiere și har dumnezeiesc prin iertarea păcatelor și prin scoaterea ta din adâncul păcatelor și din brațele diavolului, ducându-te în brațele lui Hristos.
„Fericiți cei ce plâng, că aceia se vor mângâia”. A treia este: „Fericiți cei ce flămânzesc și însetează de dreptate, că aceia se vor sătura” (Matei 5, 6) Când plângi pentru păcatele tale cu smerenie, începi să dorești să-L cunoști pe Dumnezeu mai mult și cu cât Îl iubești mai mult, vrei să citești despre El și să te rogi Lui. Cu atât Dumnezeu te va umple mai mult și îți va da să-L cunoști mai mult. Cu cât ajungi să-L cunoști mai mult, cu atât ești mai flămând după Hristos. Cu cât flămânzești mai mult după Hristos, cu atât ne zice: „Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui”. (Matei 5, 7) Inima ta devine milostivă. Dobândești milă. Inima ta devine o inimă iubitoare. Pentru că mila vine din iubire. Începi să ai această iubire, această milă și această generozitate. Inima ta se preface din una împietrită în una milostivă. Și când devine milostivă, devine curată: „Fericiți cei curați cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu”. (Matei 5, 8)
Acestea sunt treptele pentru ca omul să ajungă la starea de curăție…
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!