Powered by RedCircle
Am selectat pentru voi câteva întrebări primite în această săptămână de la cititorii și spectatorii platformelor „O Chilie Athonită: Bucurii din Sfântul Munte”. Cu darul lui Dumnezeu am răspuns. Subiectele au avut în centru viața duhovnicească ce prinde consistență în Biserică, mereu sub ascultarea unui îndrumător duhovnicesc.
Vă mulțumim pentru comentarii!
Răspândiți dragostea!
Faceți click/tap pe întrebări pentru a vedea răspunsurile!
Lectură plăcută!
E o taină. Nimeni nu știe modul. Dacă însă întrebi „cum putem face astfel încât să fie pătrunse…” ei bine, atunci prin facerea poruncilor.
Așa este. Continuă și vei vedea rezultate neînchipuite. Cum însă, e o taină. Tu ai putea să explici cum ai crescut de la vârsta de 5 luni până acum? Nu. E o taină. It just happens
Totdeauna așa sunt. Diavolul nu atacă frontal.
După roade: Roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea… Le ai?
În comportamentul aberant al minții – pe scurt e vorba de gândurile care vin în minte
Să te mânii pe tine și vreme de 40 de zile ORICE AR FI să nu pui țigară în gură. Chiar de ar fi să mori, să nu pui țigară în gură! Și după aceea îți va fi mai ușor. E nevoie de atenție
Ai grijă – nu este înșelare, însă este o problemă. E nevoie de discernământ și echilibru. Să nu ți se răcească iubirea de Dumnezeu, însă să nu apară tensiuni mari în familie.
Da – însă este foarte periculos să știe cineva această realitate pentru că atunci mulți o să creadă că sunt „mânați de Duhul Sfânt”.
Prin încredințarea inimii, prin harisme: dragoste, bucurie, pace… și mai ales prin răspunsul aprobator al conducătorului duhovnicesc.
Să ai un program constant de rugăciune seara. Să te poți ruga în liniște cu „Doamne Iisuse…” ca să uiți de toate. Simțirea harului te va ajuta să reziști.
De câți ani faci rugăciunea lui Iisus? Dacă ești la început, concentrează-te pe cuvintele rugăciunii. Ceea ce întrebi înseamnă exact asta, însă asta o să o înțelegi când înaintezi.
Da – însă atenție la „ce gândește Dumnezeu”. Nu noi singuri hotărâm „ce gândește Dumnezeu”. Din cauza asta există Biserica, consensul părinților, pentru a da mărturie de „ce gândește Domnul”
Trebuie să te rogi și să-ți dai curaj. Un povățuitor duhovnicesc bun ajută mult. De asemenea, nu primi acest gând. Nu te învoi cu el. Nu discuta cu el.
Mintea și iubirea.
Lucrurile devin foarte interesante în clipa în care accentuez faptul că ceea ce am spus eu nu am spus de la mine, ci de la Sfinții Părinți… …inclusiv Sf. Ioan Scărarul (!). De fapt este vorba de o incapacitate a limbii omenești de a exprima anumite lucruri. Să dau un exemplu: cineva își iubește mama (este o stare rațională – are gândul ca stare că o iubește) însă nu are gânduri despre ea care îmbucățesc mintea că ce face, că e blândă etc. Sf. Ioan se referă în citatul tău la primul înțeles – gândul ca stare – iar Sfinții Părinți, incluzând pe Sf. Ioan, se referă la gând ca la factor care „îmbucățește” (circumcide) mintea pe un lucru atunci când spun să nu avem gânduri în timpul rugăciunii. De fapt și eu și toți Părinții spunem să ne rugăm cu dragoste către Dumnezeu.
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
1 Comment
Mulțumesc pentru această postare și pentru răspunsuri.
Doamne ajută.