Vă oferim spre a citi câteva comentarii scrise de cititorii platformelor noastre O Chilie Athonită: Bucurii din Sfântul Munte, în ultima săptămână. Rubrica de azi – Întrebări și răspunsuri – aduce în atenție câteva teme importante pentru societatea frământată actuală. Nădăjduim ca, prin darul lui Dumnezeu, să vă folosiți de răspunsurile pe care le-am dat. Iar ca îndemn și încurajare totodată, vă spunem că viața curată în Biserică și rugăciunea sinceră aduc schimbări majore în viețile noastre. Să aveți credință! Dumnezeu să vă binecuvânteze și să ne ajute pe toți!
Vă mulțumim pentru comentarii!
Răspândiți dragostea!
Faceți click/tap pe întrebări pentru a vedea răspunsurile!
Lectură plăcută!
Când ajunge? Când urmează metoda terapeutică a Bisericii. Când urmează poruncile lui Hristos. Este un proces care necesită timp, însă se merită. De asemenea, trebuie menționat că rezultatele acestui proces nu apar toate odată, la sfârșit – ci în timp pe măsură ce înaintăm, ele apar treptat-treptat.
Depărtarea de Dumnezeu. Răspunsul este de fapt mult mai complex – însă toate vin din depărtarea de Dumnezeu.
Exemplul personal și răbdare.
De ce tu ai în corp și un ochi care este foarte moale și talpa piciorului care este foarte tare? Sunt diferite caractere la diferite trebuințe. Însă noi să nu păcătuim.
Un program constant și ce poate fi ținut cu relativă ușurință sub conducerea unui duhovnic experimentat.
Să n-o dai jos. Nu lua în seamă – nu în sens de dispreț, ci ca dovadă de iubire față de Hristos. Nu o să-ți facă nimic. Mai degrabă este vrăjmașul care ne pune gânduri și nouă și lor.
Întrebi pe oamenii pe care îi validează Dumnezeu în fața ta.
Gândul la moarte. Silirea de sine.
Mesia în aramaică înseamnă Hristos în greacă. În română înseamnă „Cel Uns”. Este bine să credem în ce spune Biserica.
Nu. Nu generează starea duhovnicească corespunzătoare. Însă nu se apropie așa. Nu este duhovnicesc. Dacă dorea într-adevăr astfel, ne tatua El. De fapt, El chiar ne-a tatuat, însă în inimile noastre. …noi însă am murdărit acest tatuaj prin păcat și nu se mai vede.
Da, se poate numi. Mai ales atunci. Este vorba de atac demonic. De asemenea, să nu insistăm să facă Dumnezeu ceea ce vrem noi, ci noi să facem ce vrea Dumnezeu.
Cel puțin o oră. Dacă se poate mai mult, e bine să fie mai mult. O oră și jumătate. Pentru mireni postul de luni NU se impune, însă ajută foarte mult.
Pur și simplu nu se fac.
În fiecare zi.
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
7 Comment
Doamne ajuta , am făcut și eu o mică donație . Știu că tranzacția se va finaliza în 3 – 4 zile . Dar am trimis și un pomelnic, și aș vrea să știu dacă l-ați primit . Este scris pe numele de Florin-Viorel Vrinceanu . Vă mulțumesc frumos și vă rog să vă rugați pentru mine și familia mea . Doamne ajută
Da, l-am primit. Ai 4 nume, nu? 🙂 Nu putem să răspundem, însă, tuturor – pentru că avem foarte multe pomelnice.
Hristos a Inviat! Legat de purtatul cruciulitelor la vedere in tari dezvoltate economic. Am observat de ceva timp ca tot mai multi oameni agata cate o cruciulita la oglinda retrovizoare a masinii. Ma bucura enorm sa vad asta. Arata ca ceva e acolo in suflet, o nadejde in Domnul Iisus. Slava lui Dumnezeu.
Da, se observă o întoarcere la Hristos după marele val ateu care a existat în urmă cu câțiva ani.
Doamne ajută!
Oare greșesc dacă iau din timpul rugăciunii și îl dedic citirii câte unui fragment al Sfintei Evanghelii și tâlcuirii acestuia în omiliile Sfinților Părinți, sau citirii altor mari cărți ale Ortodoxiei?
Doamne ajuta!
Pentru a citi psaltirea e nevoie sa cerem acordul duhovnicului?
Subscriu intrebarii. Mie unul duhovnicul mi.a spus sa citesc maximum 3 psalmi, si numai in posturile de peste an, sau miercurea si vinerea. Un fel de cumpatare duhovniceasca banuiesc, pe care o accept de la Domnul, prin gura duhovnicului.
La fel si cu rugaciunea lui Isus, nu mi-o recomanda (inca). Dar am destule alte rugaciuni foarte scurte disponibile, macar sa le spun mereu…
E posibil sa fie un fel de smerenie a duhovnicului care stie ca inca nu stapineste rugaciunea lui Isus, deci cum sa.i invete pe altii?…
Intreb in general, pt ca evident majoritatea duhovnicilor din lume nu sunt (probabil) atat de avansati ei insisi. Deci nu e justificata (in)franarea asta duhovnideasca IN LUME? Psalmi in post , rugaciunea mai rar sau dupa recomandarea duhovnicului?
Sau altfel spus, cand recomandarile dvs (generale) vin in conflict cu cele ale duhovnicului (particulare), conflict de tipul mentionat mai sus, nu vreun conflict radical, atunci sa alegem ce zlce zice duhovnicul, nu-i asa? Multumesc.