Înainte de a viziona citatele și linkurile din săptămâna ce a trecut, vă propunem un interviu cu dl. Petre Țuțea despre Iisus Hristos. Vedeți o înălțime de gândire care astăzi rar se (mai) găsește, chiar dacă domnia sa era la o vârstă foarte înaintată când a fost luat acest interviu.
Vizionare plăcută!
În continuare, citiți o selecție pe care am făcut-o din articolele noastre, promovate în săptămâna aceasta. Sperăm să vă folosiți de ele, revenind asupra lor sau chiar citindu-le/ascultându-le pentru prima dată.
Sub fiecare citat aveți și previzualizarea articolului din care a fost luat.
Dacă faceți click/tap pe previzualizare, veți naviga la articolul sursă. Ca și până acum, comentariile voastre sunt binevenite.
Răspândiți dragostea!
Lectură și vizionare plăcută.
(videoclipurile, podcasturile și transcripturile sunt în fiecare articol în parte)
Lumina Învierii este, de fapt, lumina Păcii. Domnul nostru Iisus Hristos, după ce a înviat ce ne-a dat, de fapt? „Pacea Mea, dau vouă – nu așa cum vă dă lumea vă dau Eu.” Pacea este starea normală a sufletului, stare care, însă, astăzi este atât de greu de obținut.
Domnul nostru Iisus Hristos a venit pe pământ și a spus: uite, care-i treaba – voi sunteți rupți, sunteți sparți, sunteți ciopârțiți, sunteți morți. Haideți, să refacem acest lucru! Eu nu vă presez, nu vă calc în picioare libertatea, deci care doriți, veniți, vă uniți cu Mine și prin mine, între voi! Aceasta este mântuirea!
(…) poruncile lui Dumnezeu nu au un caracter polițienesc, juridic, au un caracter eminamente medical, terapeutic. Adică – cum ne vindecăm de singurătate. Pentru că am spus: Raiul este unitatea deplină. Aici, pe pământ suntem o existență în rețea, iar în iad suntem total singuri. Iadul este singurătatea deplină, imposibilitatea de a ne deschide, imposibilitatea de a iubi – ăsta este iadul.
Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost centrul creștinătății din primele zile ale credinței, fiindcă această biserică conține ultimele opriri ale drumului Crucii, locurile, după cum zic liderii Bisericii, unde a fost Hristos răstignit, unde a fost pregătit de înmormântare Trupul Lui și unde a fost îngropat.
Isihia lăuntrică este liniștirea care îți naște simțirea prezenței lui Dumnezeu. Este când spui: Am aflat totul, nu fac gălăgie, ca să nu pierd ceea ce am găsit. L-am aflat pe Dumnezeu, am aflat Viața! Și atunci toate se liniștesc.
Lumea, din ce în ce mai mult, suferă de singurătate. Dar nu s-a vorbit niciodată de dragoste mai mult ca acum: toate cântecele numai de dragoste, toată lumea vorbește de dragoste și toată lumea suferă de singurătate. Știți de ce? Că înțeleg greșit dragostea. Toți așteaptă dragoste și nimeni nu o oferă. Să ne fie clar. Dragostea știți ce face? Dragostea doar oferă, ea niciodată nu cere nimic și nu așteaptă nimic. Dragostea doar oferă. În momentul în care tu aștepți, aia nu-i dragoste, e egoism. Și aici încurcăm noi lucrurile: egoismul cu dragostea. Noi spunem: a, păi, dacă mă iubești, nu știu ce… Vin cu egoismul și îl pun în față și îl numesc dragoste. Nu. Dragostea doar oferă. Să ne fie clar.
Părinte, când va veni sfârșitul lumii? Când nu va mai fi cărare de la un vecin la altul, când nu va mai exista dragoste între oameni. Ați înțeles? Vedem acum câtă ură e la nivel mondial? Îți fixează un dușman, ți-l pune pe ecrane și toată lumea începe să-l urască la comandă. Pentru că ăsta-i interesul. Diavolul are nevoie de ură, din asta se hrănește el. El nu are nevoie de dragoste.
(…) prima persoană care L-a cunoscut pe Domnul nostru Iisus Hristos că este Fiul lui Dumnezeu cu adevărat a fost într-adevăr Maica Domnului. Și bineînțeles că era de așteptat și era vrednic ca Maica Domnului să fie cea care și-a dat seama, pentru prima dată a cunoscut că Fiul ei este Dumnezeu. De ce? Pentru că ea a fost și este cea mai curată persoană din toată istoria omenirii și ea putea să înțeleagă însemnătatea capitală a acestui fapt – a întrupării lui Yahve, a întrupării lui Dumnezeu Cuvântul, Cel total transcendent.
Întâi de toate dacă vom conștientiza care sunt cauzele durerilor, chiar această cunoștință ne va ajuta din destul ca să le depășim. Dincolo de asta, durerile se depășesc prin rugăciune, răbdare și simplitatea nădejdii. Cine a încercat altfel, chiar dacă abordarea acestuia pare mai complexă, mai mult s-a încurcat în ițele ispitelor.
Bucurați-vă din plin, de orice lucru mărunt, cum am spus, de orice persoană din jur. Căutați să-i vedeți partea bună, chiar, de-i mai dificilă, mai sucită, are diferite patimi, căutați să-i vedeți partea bună! Sau contribuiți voi, cu dragostea voastră să-i completați partea aia care e mai dificilă.
Orice avem, să spunem Maicii Domnului. Că-i mamă, îi mamă care-a suferit și-i permanent alăturea de noi, nu ne lasă nici o clipă, să știți, cum am strigat la ea, cum e-alăturea de noi!
Socotim însă că bunul Dumnezeu a îngăduit acest lucru pentru a ne arăta că Maica Domnului este, prin excelență, izvorul alinării și tămăduirii sufletelor, întâi de toate și, mai apoi, a trupurilor noastre.
Din păcate astăzi aceste minuni au dispărut aproape în totalitate pentru că oamenii astăzi sunt mult mai logici, suferind de un rațional căzut, un rațional care exclude pe Dumnezeu, un rațional care, de fapt, duce la ateism.
Nominalismul, felul în care folosesc acest cuvânt, este o descriere a credinței fără rod, credința care este a gurii, dar nu a inimii, a minții, dar nu a faptei și atacarea nominalismului religios a fost ceva pe care Domnul nostru Iisus Hristos a fost absolut concentrat, de la începutul slujirii sale publice, când citea Scripturile în sinagoga din Nazaret și S-a referit la faptul că profetul Ilie s-a dus la văduva din Sarepta în loc de a merge la o văduvă evreiască, și asta a stârnit un scandal atât de incredibil, încât au încercat să-l omoare pe Iisus și să-l arunce de pe stâncă.
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
1 Comment
Petre Țuțea:
„La închisoare, grija mea a fost să nu fac neamul românesc de râs. Și toți din generația mea au simțit această grijă. Dacă mă schingiuiau ca să mărturisesc că sunt tâmpit, nu mă interesa, dar dacă era ca să nu mai fac pe românul, mă lăsam schingiuit până la moarte.”