Vă oferim o selecție de întrebări și răspunsurile la ele, pe care le-am scris în urma articolelor și materialelor video publicate pe platformele O Chilie Athonită: Bucurii din Sfântul Munte, în timpul acestei săptămâni. Temele au avut în centru viața duhovnicească și depășirea limitărilor și a greutăților prin rugăciune. Să ne dedicăm lui Dumnezeu și să nu avem o viață atee! Să urmăm exemplul Maicii Domnului care, odată cu sărbătoarea Bunei Vestiri, ne-a adus limpede în față puterea credinței, smerenia, ascultarea și dedicarea totală lui Dumnezeu. Prin „Fie, mie după Cuvântul Tău!”, pacea a fost adusă pe pământ. Totodată să începem a face și noi exercițiul de a ne supune voia proprie voii lui Dumnezeu și vom vedea cum se va schimba viața noastră.
Vă mulțumim pentru comentarii!
Răspândiți dragostea!
Faceți click/tap pe întrebări pentru a vedea răspunsurile!
Lectură plăcută!
Prin răbdare în împlinirea poruncilor lui Hristos.
Da. Prin osândirea de sine. Prin rugăciune.
Eh, asta e o mare problemă. Prin smerenie și rugăciune înaintea alegerilor. Să ne rugăm înainte de a alege.
Da, Sfântul Cosma este sfânt pentru că așa spune Biserica. Pe de altă parte, ar trebui să înțelegi modul de gândire al grecilor ca să înțelegi „cum se împacă”. Paradoxal, mai bine las-o. E o taină – nimeni dintre noi nu este perfect. Nici măcar sfinții. Ok, Maica Domnului este perfectă. Și chiar și la Maica Domnului vedem o anumită lipsă de cunoaștere când L-a căutat cu durere pe Domnul când acesta „S-a pierdut” la vârsta de 12 ani. La ceilalți lucrurile sunt mult mai complexe – cunoștințele lor sunt și mai limitate în anumite domenii, chiar dacă sunt sfinți.
Da, se pot vindeca. Trebuie exact asta: să ne liniștim (isihia = liniște). Să nu ne agățăm de gânduri. Să nu credem gândurilor. Să nu dăm importanță gândurilor.
Prin ținerea legii lui Dumnezeu care se exprimă prin Sfinții Părinți.
Întâi de toate să AI PROGRAM. Să mănânci la ore fixe și nu mai mult decât îți pui în farfurie. Dincolo de asta, să ții posturile Bisericii.
O analiză cu videoclip, podcast și text despre patima mâniei găsești aici: https://www.chilieathonita.ro/2021/11…
E bine să ne păstrăm duhovnicești și nu moralizanți.
Uneori trebuie să trecem singuri prin această Cruce astfel încât să căutăm ajutorul de la Dumnezeu.
Nu te gândi așa – naște tulburare. Chiar dacă, logic, lucrurile nu sunt bune. Trebuie să ne concentrăm pe Hristos și nu pe rău.
Ne rugăm și întrebăm pe oamenii lui Dumnezeu.
Desigur că fac bine când își apără țara. Când spun că atunci când suntem nedreptățiți noi să suportăm nedreptatea, prin „noi” NU înțeleg „noi”, românii ca neam!! Atenție!! Înțeleg „eu” – adică fiecare dintre noi, în parte.
Desigur că atunci când este vorba de un „noi” comunitar, ne vom apăra pentru că nu voi impune crucea pe care trebuie să o ridic eu și celorlalți. Și iarăși: dacă agresiunea asupra mea face rău celorlalți atunci bineînțeles că voi riposta. Aceasta este diferența dintre planul personal și comunitar. Am explicat-o mai pe larg în postarea/postările respective. Vezi: https://www.chilieathonita.ro/2022/02/01/razboiul-izbucnirea-razboiului-parintele-teologos/ și https://www.chilieathonita.ro/2021/11/20/managementul-comportamentului-agresiv/
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
2 Comment
Inspirată selecție!
Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
„Dar atâta spun: Dumnezeu face minuni! O ajuns om sfânt… A fost un om de mare valoare. Și vorbea adevăr. ȘI multă lume a făcut sănătoasă.” mărturisea părintele Proclu, despre „sfântul desculț” și „nebun întru Hristos” părintele Nil Dorobanțu, luat la Cer pe 27 martie 1977.