Cauzele durerilor: iată o problemă dureros de actuală. Tot timpul ne întrebăm care sunt cauzele durerilor și asta pentru că există multe cauze care generează dureri și încercări în viața noastră. În afară de cauzele în sine, combinațiile lor pot fi destul de complexe, așa că ne aflăm într-un labirint de factori.
Cu toate acestea, putem distinge patru mari categorii de influență care ne vor ajuta să evităm și să ne protejăm de întâmplările nedorite din viața noastră.
Dureri din cauza păcatelor noastre
Prima cauză a durerilor sunt păcatele noastre. Când păcătuim, deoarece păcatul este o distorsiune existențială, legea spirituală va încerca să restabilească echilibrul. Dacă vom încerca, însă, singuri, prin pocăință, spovedanie și cerându-ne iertare pentru a remedia greșeala noastră, atunci tristețea provocată de legea duhovnicească nu va veni. În caz contrar, durerea va apărea după un anumit timp printr-un necaz legat sau chiar nelegat de păcatul pe care l-am experiat, când va fi clar că nu am avut o căință analoagă.
Dureri de baraj
Facem un plan și începem să-l urmăm. Cu toate acestea, nu putem vedea prea multe în avans. Dumnezeu, care știe totul, vede că în fața noastră este o prăpastie adâncă, o capcană care ne va face rău. De aceea El va permite să se întâmple o încercare de blocare, un necaz de baraj pentru a ne închide calea spre capcană. De aceea, Sfinții Părinți spun: „Când Dumnezeu închide o ușă, nu sparge clanța că te vei pocăi după aceea”. Să nu uităm niciodată că farurile lui Dumnezeu bat mult mai departe comparativ cu a noastre și, deci, să ne supunem voii Sale. Dintre cauzele durerilor, aceasta este cea mai comună caracterelor întreprinzătoare, conducătoare.
Dureri de avans
Cineva poate avansa spiritual, dar nu poate sau nu vrea și / sau nu știe cum să avanseze. În astfel de cazuri, Dumnezeu ne dă o durere, o întristare, în care vom câștiga virtuți precum rugăciunea, răbdarea, smerenia și alte calități pe care vom avansa spiritual. Astăzi, dintre cauzele durerilor aceasta poate fi una dintre cele mai comune cauze în clipa în care cineva încearcă să fie aproape de Dumnezeu și, totuși, are ispite.
Dureri de exemplu
Toți suntem păcătoși, însă, cu darul lui Dumnezeu, nu facem păcate așa de mari încât să declanșăm legea duhovnicească. Chiar și atunci, Dumnezeu ne-ar putea pune într-o încercare, într-o durere pentru a fi un exemplu de urmat, o lumină pentru alții. Avem aici exemplul clasic al lui Iov în perioada Vechiului Testament. În perioada Noului Testament, există, în primul rând, exemplul Domnului nostru Iisus Hristos și, după El, o mulțime de sfinți, cum ar fi Sfinții Români contemporani din închisori.
Cauzele durerilor: la ce ne ajută?
Întâi de toate dacă vom conștientiza care sunt cauzele durerilor, chiar această cunoștință ne va ajuta din destul ca să le depășim. Dincolo de asta, durerile se depășesc prin rugăciune, răbdare și simplitatea nădejdii. Cine a încercat altfel, chiar dacă abordarea acestuia pare mai complexă, mai mult s-a încurcat în ițele ispitelor.
Bazat pe părintele Iosif Vatopedinul, Sfântul Marcu Ascetul, Sfântul Paisie Athonitul
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
5 Comment
Mă regăsesc în primele 3 categorii de influență.Dar mai ales în prima.Multumiri.Binecuvantati și vă rog un „Doamne miluiește”și pt sufletul meu.Sarut mana.
Da, evident. Ar fi fost periculos să spui că te afli în ultima. Aceia nu știu că sunt acolo, datorită smereniei lor.
Dumnezeu numai prin dureri știe să-i călăuzească pe oameni? În atotștiința Lui credeam că are o gamă mai largă de metode.
În atotștiința Lui, Dumnezeu are toate metodele disponibile, însă datorită faptului că noi păcătuim cel mai adesea prin plăcere, Dumnezeu ne corectează printr-o forță egală și de sens contrar, adică prin durere. Ca să fim mai exacți, de multe ori nu este chiar propriu să spunem că Dumnezeu: dacă eu gonesc cu 200 km/h cu mașina ca să-mi produc plăcere și la o curbă nu mai sunt în stare să virez și intru în zid, nu este Dumnezeu cel ce mă proiectează în zid, ci prostia mea.
În articol ați pomenit de sfinții închisorilor, care au trecut prin dureri înfricoșătoare, deasemenea și prin ipostaze umilitoare, degradante. Acest aspect mă preocupă în mod deosebit.
Știu că pedagogia dumnezeiască de cele mai multe ori e de neînteles pentru mintea omului, dar totuși…