Foarte mulți oameni în clipa în care doresc să trimită un Pomelnic sau/și o Donație ne întreabă „Cât de mult să facem milostenie?”
La această întrebare nu vom răspunde noi, ci sfinții cei mari din vechime.
Dacă doriți să faceți o milostenie și vă întrebați „Cât de mult să facem milostenie?” trebuie să știți că vă veți asemăna cu Dumnezeu pentru că El este milostiv prin excelență. Prin urmare, El vă va ajuta și vă va lumina. Veți primi o descoperire de la El pentru că El vă va spune în mod necesar cât să dați, din moment ce vă purtați ca El.
Totuși, această revelație nu este a unui înger cu un papirus în mâini sau ceva similar – astfel de „revelații” sunt foarte periculoase și provin de la cel rău.
Atunci ne vom cerceta pe noi înșine, după spusa Sf. Ap. Pavel, și vom asculta glasul conștiinței, căci prin conștiință ne va vorbi Dumnezeu.
Îți vei spune: „Voi da atâta…(f. puțin)”. Conștiința ta va răspunde: „Haide! Ar trebui să-ți fie rușine de tine! Este foarte puțin!”
Apoi vei spune: „Voi da atâta…(f. mult)”. Îngrozită, conștiința ta va răspunde: „O, Dumnezeule, este mult prea mult! Nu-mi pot permite”!
Începând de aici, vei împărți intervalul, întrebându-i probabil pe ceilalți din jurul tău, până vei ajunge la o sumă în care conștiința ta este în pace, senin și iubitor. Acesta este semnul harului – vocea lui Dumnezeu Cel blând și smerit care îți arată cât trebuie să dai.
Puțin? Mult? Nu contează. Contează doar că vocea lui Dumnezeu din tine, adică conștiința ta, spune acea sumă pe care ar trebui să o dai în acea situație.
Bazat pe Sfinții Varsanufie și Ioan Profetul
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
4 Comment
Bucurie!
Un gest de milostenie cred ca este și Sarindarul. La noi ca Parohie facem o data pe an aces lucru! Cer oamenilor sa îmi aducă și vii, dar mai mult pe cei adormiți… Nu cred ca este gest mai nobil și mai curat înaintea lui Dumnezeu, decât sa faci 40 de Liturghii și Parastase pt adormiți….
Domnul sa aibă milă de toți, și de mine ultimul!
Har și Bucurie!
În vechime se pomeneau doar morții. După care, în istorie au început să se pomenească morții și după aceea vii. Pomenirea viilor și morților este de dată recentă.
La Chilia Adormirea MD, de pe teritoriul Mănăstirii Xiropotamu, a adormit cu mulți ani în urmă un oarecare monah român, dar care nu a avut sfârșit bun. Aceasta datorită faptului că a mers în România și Rusia și a adunat milostenii și bani împreună cu pomelnice, pentru a le pomeni. El însă nu le-a pomenit, iar în ceasul morții striga: „Luați aceste hârtii de pe mine! Mă ard… Mă ard pomelnicele!“
(„Din tradiția ascetică și isihastă a Sfântului Munte“, p. 249)
Da – întâmplarea este adevărată.