Pentru a fi fericiți, trebuie să ne dăm seama conștient că suntem eterni și avem patru etape în viața veșnică ce ne așteaptă, etape pe care le vom descrie pe scurt mai jos. Fără veșnicie nu există fericire, nu există sens. Suntem în continuu sub spectrul nedesăvârșirii. Deci trebuie să ne pregătim:
1. Viața embrionară
Începe de la concepție până la naștere. Această etapă se caracterizează prin faptul că noi, ca ființe umane, suntem foarte dependenți de viața spirituală și biologică a părinților noștri – în primul rând, de mama noastră, desigur.
2. Viața pământească
A doua etapă (în care ne aflăm toți care citim acest text) durează de la naștere până la separarea dintre trupul și sufletul nostru, un fenomen nefiresc creat de păcatul lui Adam (de aici, frica noastră de el), fenomen numit moarte. Această a doua etapă este foarte importantă, deoarece, în această etapă, determinăm într-o mare măsură planul nostru existențial pentru următoarele două etape. Acest lucru se întâmplă pentru că, aici, avem liberul arbitru, avem posibilitatea de a ne schimba.
Deci importanța capitală a morții nu este faptul că omul dispare ci faptul că după moarte nu ne mai putem pocăi. Folosind o imagine plastică, putem spune că după moarte mașina nu se oprește – circulă cu o viteză chiar mai mare decât aici pe pământ (omul trăiește mult mai intens), atâta doar că se înțepenește volanul.
3. Viața de după moarte
Chiar dacă, după moarte, trupurile noastre se descompun, sufletele noastre rămân vii și știm foarte bine cine suntem și ne amintim absolut de toate – din moment ce fenomenele îmbătrânirii și uitării dispar. Sufletele noastre, care își amintesc totul, sunt desfătate de virtuțile și faptele bune pe care le-am făcut, sau sunt chinuite de distorsiunile existențiale (păcatele) pe care le-am acumulat și nu le-am mărturisit. În această etapă, sufletele noastre se bazează pe rugăciunile celor aflați încă în cea de-a doua etapă și a Sfinților din ceruri. Acum contează consecințele faptelor noastre din etapa anterioară.
4. După Înviere: viața veșnică
La Înviere, sufletele noastre își redobândesc trupurile. Principala schimbare a corpului este aceea că este incoruptibil. Nu mai are nevoie de mâncare, apă, somn și lucruri similare. În această perioadă, care este și eternă, ființa umană se stabilizează pe planul existențial, care este câștigat în etapele anterioare.
Acesta este motivul pentru care nu ar trebui să comitem niciodată vreo faptă despre care ne-ar putea fi rușine în viitor. …Și dacă se întâmplă, (se va întâmpla pentru că suntem oameni), să ne spovedim.
Pomelnice online și donații
Doamne ajută!
Dacă aveți un card și doriți să trimiteți pomelnice online și donații folosind cardul dumneavoastră, sau/și să susțineți activitatea noastră filantropică, inclusiv acest site, vă rugăm să introduceți datele necesare mai jos pentru a face o mică donație. Forma este sigură – procesatorul de carduri este Stripe – leader mondial în acest domeniu. Nu colectăm datele dvs. personale.
Dacă nu aveți card sau nu doriți să-l folosiți, accesați Pagina de donații și Pomelnice online .
Ne rugăm pentru cei dragi ai dumneavoastră! (vă rugăm nu introduceți detalii neesențiale precum dorințe, grade de rudenie, introduceri etc. Treceți DOAR numele!)
Mai ales pentru pomelnicele recurente, vă rugăm să păstrați pomelnicele sub 20 de nume. Dacă puneți un membru al familiei, noi adăugăm „și familiile lor”.
Dumnezeu să vă răsplătească dragostea!
6 Comment
Sa vă ajute Maica Domnului cu multă Milostenie să realizați toate proiectele duhovnicești pe care le doriți.Maica Domnului să ajute Noul Israel:)
Amin! Mulțumim mult! Domnul să vă binecuvânteze!
Amin! Domnul să vă binecuvânteze!
Mulțumim mult! Asemenea!
De moarte ne e frica pentru ca asa am fost crescuti: in frica. Moartea e doar o TRECERE! Ciudat e ca Biserica striga pe toate drumurile ca Dumnezeu e iubire dar si-a facut un hobby de a ameninta cu iadul si pedeapsa. E profitabil traiul pe seama fricii!
Dumnezeu nu a făcut moartea și Dumnezeu nu pedepsește cu moartea. Dumnezeu nu pedepsește pe nimeni. Omul se pedepsește, de fapt, prin alegerile greșite pe care le face. Aceasta este învățătura Bisericii Ortodoxe. Dacă ați fi citit cu atenție articolul, ați fi remarcat acest fapt. Dvs. exprimați mai degrabă poziția unui creștin influențat de un mediu catolic(catolicizant).